Genelkurmay Başkanlığı'ndan '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' Programı - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı'ndan '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' Programı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleriyle birararaya geldi.

17.03.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleriyle birararaya geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleriyle '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' isimli programda biraraya geldi. Genelkurmay Karargahındaki Atatürk Kültür Sitesinde gerçekleştirilen Şehitleri Anma Törenine, Çanakkale Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, Terörle Mücadele Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı, Merasim Sokak Saldırısı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan asker, polis, sivil memur, güvenlik korucusu, öğretmen ve sivil vatandaşların yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, şehit yakınlarının törene davet edilmesi ile ilgili kısa film gösterisi ile devam etti. Kısa film gösterimi sırasında şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Programda Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Seçkin Çil'in ağabeyi Hava Astsubay Üstçavuş Hüseyin Çil konuşma yaptı. Ardından da Öğretmen Albay Erhan Altunok 'Şehitlerimiz' konulu bir konuşma yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Necdet Hayta tarafından, Çanakkale Muharebelerinin Türk ve Dünya Tarihi açısından önemi konulu bir konferans verildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 18 Mart Şehitler Günü kapsamında şehitleri anmak ve aileleri ile olan bağları güçlendirmek amacıyla bu yıl da yurdun dört bir yanından davet edilen şehit ailelerini 16-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da misafir ediyor. Faaliyete 61 şehidin 134 yakını davet edildi. Davetlilerin en küçüğü 5, en yaşlısı ise 73 yaşında.

Öte yandan, Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan 4 asker ailesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 3 asker, 1 polis ve 4 sivil vatandaşın ailesi, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yapılan saldırıda şehit olan 3 asker ve 2 sivil memur şehidin ailesi de törene katılanlar arasında yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı'ndan '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' Programı - Son Dakika


Advertisement