Geniş Bozkırların, Küçük Çobanları - Son Dakika
Yerel

Geniş Bozkırların, Küçük Çobanları

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Çiğil yaylasında, yaşları 13 ile 15 arasında değişen çocuklar, yaşıtları gibi gezip eğlenmek, oyun oynamak yerine geniş bozkırlarda çobanlık yapıyor

18.05.2011 12:13

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Çiğil yaylasında, yaşları 13 ile 15 arasında değişen çocuklar, yaşıtları gibi gezip eğlenmek, oyun oynamak yerine aile bütçesine katkı sağlamak için geniş bozkırlarda çobanlık yapıyor.

Karapınar Yunus Emre İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Halil İnci, Karapınar İmam Hatip Lisesi 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Ali Fuat Fidancı ve Fevzi Paşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Veli Dirican, hafta sonu tatillerini çobanlık yaparak geçiriyor.

Küçük çobanlar, yaptıkları açıklamada, hafta içi ilçe merkezinde okullarına gittiklerini, hafta sonlarında ise ailelerine yardımcı olmak için çobanlık yaptıklarını belirtti.

Karapınar'ın geniş bozkır alanlarında, bahar yağmurları ve gök kuşağı eşliğinde, gün batımının güzellikleri altında hafta sonlarını koyun ve kuzu güderek geçirdiklerini anlatan çobanlar, yaktıkları ateşin başında türküler söyleyerek, kendi aralarında yarışmalar yaparak eğlenmeyi de ihmal etmediklerini anlattı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geniş Bozkırların, Küçük Çobanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement