GKV'liler Uzay Bilimlerine Merak Sardı - Son Dakika
Güncel

GKV'liler Uzay Bilimlerine Merak Sardı

GKV\'liler Uzay Bilimlerine Merak Sardı

GKV Özel Okulları öğrencileri Gezegen Evini ziyaret ederek uzay ve uzay çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

09.01.2012 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilimsel çalışmalar ışığında akademik çalışmalarını sürdüren GKV'lilerin çeşitli bilim merkezlerine gezi ve ziyaretlerinin süreceği öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Asım Güzelbey'e Gezegen Eviyle ilgili teşekkür eden öğrenciler "Modern ve çağdaş bir Gaziantep için gecesini gündüzüne katarak çalışan Başkan Güzelbey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları II. Kademe öğrencileri bilimsel etkinlikler çerçevesinde Gezegen Evi'ni ve Bilim Merkezi'ni gezi düzenleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Türkiye'nin en büyük gezegen evi olan Planetaryum'da öğrenciler, özel tasarlanmış üç boyutlu sinema salonunda dünya, uzay ve gezegenler hakkında oldukça ilgi çekici bir gösteri izlerken merak ettikleri konularla ilgili sorularını uzmanlara yönelterek son dönemlerde yapılan uzay çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

GKV'liler bu bilim merkezinde bilim adamlarının yapmış olduğu deneyleri öğretmenleri eşliğinde birebir yapma fırsatı buldukları için yaparak yaşayarak öğrenmenin farklılığını da bir kez daha fark ettiler.

Gezegen Evi ziyareti sırasında Isaac Newton'un hayatını ve buluşlarını küçük bir tiyatro oyunuyla da izleyen öğrenciler Planetaryum'u daha önce bu kadar büyük bir keyifle gezmediklerini belirterek Gaziantep'e böyle büyük bir hizmet gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr Asım Güzelbey'e teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'liler Uzay Bilimlerine Merak Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement