Google Maps Kanunları İhlal mi Ediyor? - Son Dakika
Teknoloji

Google Maps Kanunları İhlal mi Ediyor?

Google Maps Kanunları İhlal mi Ediyor?

iOS için kullanıcılara sunulan Google Maps, Avrupa Veri Koruma Yasası'nı ihlal ediyor olabilir.

17.12.2012 10:30

Özgür Yıldız - - Apple'ın iOS 6'yla sunduğu Apple Maps'in başarısız olmasından sonra kullanıcılar, önceki versiyonlarda kullanılan Google'ın harita sistemi Google Maps'in iOS için hazırlanan uygulamasını bekler oldu. Geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunulan Google Maps, çıktığı gibi büyük bir başarıya imza attı. Ancak görünen o ki, Google Maps'in iOS uygulaması, Avrupa Veri Koruma Yasası'nı ihlal ediyor.

Almanya'da bulunan Schleswig-Holstein Bağımsız Gizlilik Koruma Merkezi, iOS için hazırlanan Google Maps'in yüklendikten sonra ilk açılışta gösterilen ekranda bulunan ibarenin Avrupa Veri Koruma Yasası'na aykırı olduğunu belirtiyor. Ekranda diğer Google uygulamalarında olduğu gibi, kullanıcının yer verilerini ve anonim bilgileri Google'la paylaşması ve böylelikle uygulamanın geliştirilmesine katkıda bulunulması isteniyor. Ancak buradaki sorun, bu kutucuğun varsayılan olarak seçilmiş halde gelmesi ve isteğe bağlı olarak kaldırıldığı takdirde uygulamaya girilemiyor olması.

Ayrıca Merkez'e göre Google'ın istediği anonim verinin o kadar da "anonim olmadığı söyleniyor. Merkez, "Tüm verinin kullanıcıları belirleyen bağları bulunuyor" diyor. Bununla birlikte lokasyon verisinin kişisel bir veri olduğunu söyleyen Gizlilik Koruma Merkezi, Google'ın gidilen rota verisini topladığında kişisel veri toplamış olduğunu ve bunun yasadışı olduğunu da söylüyor.

Google'ın Google Maps'i kısa zamanda güncellemesi ve yasal yaptırımlardan kurtulması bekleniyor.

Özgür Yıldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google Maps Kanunları İhlal mi Ediyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement