Görüntülü) Adana'da Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Görüntülü) Adana'da Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

KUDÜS'te İsrail'in acımasız saldırılarıyla yaşamını yitiren Filistinliler için Adana'da öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

15.05.2018 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUDÜS'te İsrail'in acımasız saldırılarıyla yaşamını yitiren Filistinliler için Adana'da öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail askerlerinin katlettiği Filistinliler için Ortadoğu'nun en büyük camilerinden olan Adana'daki Sabancı Merkez Camii'nde bugün öğleden önce sela verildi. Öğle namaz sonrası ise şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Çelikcan'ın yanı sıra Adana Sivil İnisiyatif Meclisi Genel Başkanı Mahmut Eraslan da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başkan Yeni, ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını, İslam'ın ilk kıblesi, kadim Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Bu girişimin 'yok' hükmünde olduğunu belirten Yeni, "ABD bu girişimiyle Birleşmiş Milletleri (BM) ve kararlarını, uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs'ün, gerek BM kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulu'nun ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu'da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir" diye konuştu.

'AĞLAYARAK TAKİP ETTİK'

İsrail'in eylemlerini şiddetle kınadıklarının altını çizen Yeni, "Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken, İsrail'in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik. ABD ve İsrail'in, coğrafyamızın göz bebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs'ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail'e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü) Adana'da Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement