Görüntülü Haber) Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin: Erdoğan Osmanlı'yı İhya Etme... - Son Dakika
Güncel

Görüntülü Haber) Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin: Erdoğan Osmanlı'yı İhya Etme...

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı'yı yeniden ihya etme niyetinde olduğunu iddia etti.

05.10.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı'yı yeniden ihya etme niyetinde olduğunu iddia etti.

Partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Gültekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta durup dururken 'Lozan Barış Anlaşması'na saldırdığını öne sürdü. Bunun siyasi ve ideolojik nedenlerinin olduğunu öne süren Gültekin, şunları söyledi:

"Laik Cumhuriyet'e karşıdırlar, Lozan'a karşıdırlar, Atatürk'e karşıdırlar, düşmandırlar ve bunu her yerde her fırsatta ortaya dökmektedirler. Şimdi Lozan Anlaşması'nın imzalanmasının 100'üncü yılına doğru giderken 100 yıl önce kaybettikleri mücadelenin kendilerince rövanşını almak peşindedirler. 100'üncü yılına giderken laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak ve onun yerine özlemini duydukları Osmanlı'yı ihya etmek gibi bir hayalleri, rüyaları vardır. Bu genel ideolojik karşı çıkışın ötesinde daha somut nedenleri vardır. AKP iktidarının, iktidarda bulunduğu 14 yılda dış politika konusunda yaşadığı başarısızlıkları, giriştiği her hamlenin sonucunda hezimetle karşılaşmasını bir şekilde örtmek gayretidir. Bakınız Tayyip Erdoğan diyor ki 'Lozan yüzünden, şimdi Ege'de seslenseniz sesinizin duyulacağı yerler kaybedildi' diyor. Peki bu seslenseniz sesimizin duyulacağı yerler gerçekten Lozan yüzünden mi kaybedildi? Gitmediğini biliyoruz. 2004 yılından sonra Yunanistan tarafından işgal edilen 17 adacık ve 135 kayalık vardır Türkiye'ye ait olan belgeleriyle ortadadır. Bunların hepsi AKP iktidarı döneminde gitmiştir. Şimdi AKP göz göre göre Yunanistan'a teslim ettiği adacıkları ve kayalıkları Lozan'a mal ederek kendisini temize çıkartmayı amaçlıyor." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görüntülü Haber) Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin: Erdoğan Osmanlı'yı İhya Etme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement