Grammy Ödüllü Trompetçi Tine Thing Helseth İş Sanat'ta - Son Dakika
Güncel

Grammy Ödüllü Trompetçi Tine Thing Helseth İş Sanat'ta

Bach'tan Torelli'ye, Albinoni'den Telemann'a uzanan muhteşem bir müzik ziyafetine hazır olun

24.11.2015 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik trompetin en başarılı genç virtüözlerinden Grammy ödüllü Tine Thing Helseth, barok, klasik ve romantik dönem müziklerini enerjik icralara dönüştüren Staatskapelle Dresden Solistleri ile İş Sanat sahnesine konuk oluyor.

Almanya'nın en önemli konser salonlarının yanı sıra uluslararası klasik müzik sahnelerinde konserler veren Staatskapelle Dresden 2010 yılında Echo Klassik ödülüne layık görüldü. 26 yaşındaki Norveçli trompetçi, yeteneğinin bir göstergesi olarak 2007 Norveç Grammy Ödülleri'nde aday gösterilen ilk klasik müzik sanatçısı olmuş ve aynı zamanda "Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı" seçilmişti. Bach, Mozart, Haydn gibi klasik müzik bestecilerinden, Astor Piazzolla'ya ve hatta Beach Boys'a uzanan renkli repertuvarıyla trompette sınır tanımayan yetenekli müzisyen, tamamı kadın enstrümancılardan oluşan tenThing topluluğunun da kurucusu.

Bach'tan Torelli'ye, Albinoni'den Telemann'a uzanan zengin bir repertuvar eşliğinde muhteşem bir müzik ziyafetine tanıklık edeceğiniz konser, 1 Aralık Salı akşamı saat 20.30'da İş Sanat'ta.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Grammy Ödüllü Trompetçi Tine Thing Helseth İş Sanat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement