Gül: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkarma Kararlığımız Ortada - Son Dakika
Güncel

Gül: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkarma Kararlığımız Ortada

Gül: Terörü Türkiye\'nin Gündeminden Çıkarma Kararlığımız Ortada

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'daki programını tamamladıktan sonra bu sabah karayoluyla Uşak'a geldi.

11.01.2013 12:08

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar'daki programını tamamladıktan sonra bu sabah karayoluyla Uşak'a geldi. Uşak Valiliği önünde vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılanan ve kente 26 yıl aradan sonra gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Gül, Paris'te üç PKK'lı kadın yöneticinin öldürülmesiyle ilgili olarak, "Kim ne söylerse söylesin, tahminlerden öteye geçmez" dedi. Gül, Türkiye'nin terörü gündemden çıkarma kararlılığının ortada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün, saat 10.30 sıralarında Afyonkarahisar'dan karayoluyla Uşak'a geldi. Kente ayak basar basmaz Uşak Valiliği'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Uşaklılar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Kendisine ilgi gösterenlere el sallayarak selam veren Gül, kente, 26 yıl aranın ardından Kenan Evren'den sonra gelen ilk Cumhurbaşkanı oldu.

Kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Uzun zamandan sonra geliyorum. Buraları eski halinden çok farklı olmuş. Sizin bu heyecanınızı bu soğukta görünce, çok mutlu oldum, hepinize sevgiler sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Daha fazla soğukta beklemeyin, herkese selam söyleyin" dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, tekrar kentte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesine değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Şimdi kim ne söylüyorsa tahminlerini yürütüyorlardır. Perde arkasında ne var? Bunun öğrenilmesi için birkaç güne ihtiyaç var. Kimler, neden ne için yapmışlar, ilgili kurumlar bunları değerlendirir, bilgi verir. İşin doğrusu ortaya çıkar, göreceğiz. Çeşitli tahminler var. Ancak bu aşamada kim ne söylerse söylesin, tahminlerden öteye geçmez" diye konuştu.

ÇOK ZOR ŞEYLERDİR

Bu durumun terörle mücadeledeki süreci etkileyip etkilemeyeceğine yönelik soruya karşılık Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için kararlılığımız ortadadır. Ama bu işler çok zor işlerdir. Dünyanın her tarafında da zordur. Hele bu kadar çok cana kıymış, kirli işlere karışmış terör örgütüyle mücadele etmek kolay değildir. Terörü gündemden çıkartmak için tüm metotların, imkanların kullanılması kaçınılmazdır. O bakımdan bakalım nereye gidecek, işin aslı nedir? Birkaç gün geçtikten sonra göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili ise, "Uzun zamandan sonra buraya gelen ilk Cumhurbaşkanı olmaktan gurur duyuyorum. Bakalım ziyaretlerimizi yapalım, bakalım o tüm bilgileri alayım göreyim" dedi.

Bu arada kulağından rahatsız olan Gül'ün soruları duymakta zorlandığı dikkat çekti. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gül: Terörü Türkiye'nin Gündeminden Çıkarma Kararlığımız Ortada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement