Gülen Yüzlü Okullar - Son Dakika
Güncel

Gülen Yüzlü Okullar

Öğrenciler Bundan Böyle Gülen Yüzlü Okullarda Okuyacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Okulların Fiziki Yapılarını Değiştirip, Bambaşka Bir Eğitim Yuvasına Dönüştürdü.

17.02.2007 17:03

Öğrenciler bundan böyle gülen yüzlü okullarda okuyacak. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların fiziki yapılarını değiştirip, bambaşka bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

Okulların renklerinden, tuvaletlerine, sınıflarından laboratuvarlarına hatta öğrencilerine kadar her şey sil baştan yenilendi. Öğrenciler artık okullarına koşa koşa gidecekler. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, okulların asık yüzlerini değiştirmek için kolları sıvadı. Milli Eğitim Bakanlığı Tesisler Daire BaşkanıProf. Dr. Abdussamet Arslan, "Eski okullar, dört duvar, sıra, tahta vardı. Renkleri gri, siyahtı, artık pembe, kırmızı, gökkuşağının yedi rengi var okullarda. Sadece renkler değil, okulların iç ve dış mimarisi de değişti. Okullarda Türk kültürünün etkisi hissediliyor. Zira Ankara İMKB Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu'nun dışı, eski Meclis binasının aynısı" dedi.

Timurtaş, farklı derslerin ayrı sınıflarda işlenmeye başladığını da belirten Arslan, "Öğrencilerin artık laboratuvarları, öğrenci faaliyet odaları, okul aile birliği odaları ayrı, sınıf büyüklükleri standart hale getirildi" diye konuştu.

Arslanl, okulların öğrencilerin kullanımına ve beğenisine uygun şekilde tasarlandığına dikkat çekerek, okulları artık mozaikle değil granitle kapladıklarını anlattı. Bugün okulların birçoğunda hijyen kurallara uygun, oyun alanları olan, satrnat tablaları bulunduğunu anlattı. Öğrencilerin okulda daha fazla vakit geçirmeleri için çalıştıklarını vurgulayan Arslan, engelli öğrencileri de unutmadıklarını kaydetti.

"Normal öğrencilerle, özürlü öğrenciler bir arada ders görüyorlar. Okulun bahçesinden çocuğun sınıfına kadar, engelli öğrenciler hiçbir engelle karşılaşmadan sınıflarına gidiyor" diyen Arslan, şu ana kadar 160 gülen yüzlü okulda eğitim verildiğini ancak hedeflerinin Türkiye'deki tüm okullar olduğunu kaydetti.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülen Yüzlü Okullar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement