Gümüşhane'de Gençlik ve Aile Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Gençlik ve Aile Konulu Konferans Düzenlendi

Gümüşhane'de Uluslararası Semerkand Haftası nedeniyle düzenlenen “Gençlik ve Aile" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Fethullah Yılmaz, günümüzde eş seçiminde internetin de kullanıldığını belirterek, “İnternetten eş download ediyor, tam o sırada elektrik kesiliyor.

30.05.2014 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de Uluslararası Semerkand Haftası nedeniyle düzenlenen "Gençlik ve Aile" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd.Doç.Dr. Fethullah Yılmaz, günümüzde eş seçiminde internetin de kullanıldığını belirterek, "İnternetten eş download ediyor, tam o sırada elektrik kesiliyor. Eksik, çarpık, garip garip şeyler ortaya çıkıyor" dedi.

Semerkand Vakfı Gümüşhane Temsilciliği tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane- Bayburt Bölge Barosu Başkanı İsmail Taştan, Ticaret İl Müdürü Mürsel Yaşar ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Semerkand Vakfı Gümüşhane Başkanı Mehmet Meral, Semerkand Vakfı'nın adını aldığı misyonun izinde, ehlisünnet vel cemaat üzere yoluna devam ettiğin, Semerkand'ın bir sembol ve bir kandil olduğunu söyledi.

Semerkand Vakfı tanıtım filmi ve Aşıklar İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Fethullah Yılmaz ise "Gençlik ve Aile" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

"Gençler için aile sadece para veren bir baba, kahırlarını çeken bir anneden mi ibarettir?" sorusu üzerine konferansını gerçekleştiren Yılmaz, ahir zamanda genç olmanın zor olduğunu söyledi.

"GENÇLİKLE İLGİLİ KAVRAMLAR BİRBİRİNE KARIŞMIŞ DURUMDA"

Gençlerin anlaşılmak istediğini, kimsenin kendilerini anlamadığını ifade ettiklerini fakat onların da büyükleri anlamadığını kaydeden Yılmaz, "Gençlikle ilgili çok araştırma ve çalışmalar var. Sadece gençliğin sorunları yok, büyüklerde de var, çocuklarda da var. Özellikle günümüzde gençlikle ilgili birçok mesele öne çıkarılıyor. Gençlikle ilgili kavramlar birbirine karışmış durumda. Gençler özellikle evlenirken iyi birisini ararlar ama kendilerinin iyi olup olmadığını sorgulamazlar. Temiz bulabilmek için temiz kalabilmek şarttır. İyi insan yetiştirmek lazım. İyi bir Müslüman olmayan insandan iyi bir eş de çıkmaz. Günümüzde gençler hem özgür olmak istiyorlar hem de aile kurmak istiyorlar." dedi.

İnsanların dünyaya zevk ve sefa için gelmediğini imtihan için gönderildiğini vurgulayan Yılmaz, hayatı iyi anlamak gerektiğini belirterek, insanların dünyanın fani olduğunu bilmesine karşın öyle davranmadığını söyledi.

"DELİ GİBİ DEĞİL, AKILLI GİBİ SEVECEKSİN"

Evlilik hayatında Allah'ın ve Resulünün koyduğu bütün kurallara riayet etmenin gerekli olduğunu kaydeden Yılmaz, "Deli gibi değil akıllı gibi seveceksin. Kalbinin kontrolü, nefsinin isteklerinin kontrolü aklının elinde olacak. İlim olmayınca hiç birşeyin ölçüsü de olmuyor. İnsanlar kendilerine göre kural belirliyorlar. Öncelik Allah rızası olmayınca o evlilik yürümüyor." dedi.

"İNTERNETTEN EŞ DOWNLOAD EDİYORLAR"

Eş seçimi konusuna değindiği sırada insanların son dönemde eş seçiminde daha da ileriye gittiğini, internetten eş seçtiklerini ifade eden Yılmaz, "Bazıları eş seçiminde daha da ileri gidiyor. İnternetten eş download ediyor, tam o sırada elektrik kesiliyor. Eksik, çarpık, garip garip şeyler ortaya çıkıyor. Bire bir tanıdıklarımızı bile daha tam tanımamışken o ortamlarda eş bulmak ne kadar sağlıklı. Dini açıdan da şerre götürdüğü için bunun doğru olmadığını düşünüyorum." tespitinde bulundu.

"İNSAN BİLE MADDEYE BAĞLI, BU NASIL BİR ÖZGÜRLÜK"

Bazı erkek ve kadınların özgür bir yaşam istediğini kaydeden Yılmaz, hayatta mutlak manada özgürlüğün olmadığını, insanın bile maddeye bağlı olduğunu, yemeden ve içmeden insanın yaşayamayacağına vurgu yaparak, evlenmeye niyet eden insanın niyetinin mutlaka Allah rızası olması gerektiğini, belirterek, "Niyetler başka olunca o niyetler insanı yarı yolda bırakır, perişan eder." dedi.

"KADIN VE ERKEK BİRBİRİNİ TAMAMLAR"

Konuşmasının bir bölümünde son dönemdeki kadın-erkek eşitliğine de değinen Yılmaz, "İnsanlar önceden bedenlerini emanet görüyorlardı. Şimdi kendi mülkleriymiş gibi görüyorlar. Kadınıyla erkeğiyle düşüncelerimizin çoğunda ya hümanizm var ya feminizm var. Kadın erkek eşitliğini savunuyoruz hala. Allah kadına verdiği özellikleri erkeğe vermemiştir. Onlar birbirini tamamlayacaktır." diye konuştu.

Yılmaz, gençlikle ilgili yapılan araştırma sonuçlarını da katılımcılarla paylaştıktan sonra yaklaşık bir saat süren konferansını tamamladı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Gençlik ve Aile Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement