Güncelleme - Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarı Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarı Yıkıldı

Güncelleme - Ordu\'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarı Yıkıldı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sağanak nedeniyle bir okulun duvarı yıkıldı.

05.10.2018 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sağanak nedeniyle bir okulun duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılma anı görüntülenirken okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı ara verildi.

Alınan bilgiye göre, gece etkili olan sağanak nedeniyle Ordu Atatürk Anadolu Lisesinin arka bölümünde yer alan bahçe duvarının bir kısmı sabah erken saatlerde yıkıldı.

Olayda yaralanan olmazken okul, tedbir amacıyla boşaltıldı. Okulda eğitim öğretime tedbir amaçlı olarak ara verildi.

Öte yandan, bahçe duvarının yıkılma anı cep telefonu ile görüntülendi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Ordu Atatürk Lisesinin kuzey-batı cephesinde, 13 yıl önce yapılan ve 8 metre yüksekliğinde olan istinat duvarının bir kısmında çökme meydana geldiği belirtildi.

Okuldaki nöbetçi öğretmenlerin, sabah istinat duvarında çatlaklar oluşmaya başladığını fark etmesi üzerine okul içerisinde ve çevresinde gerekli önlemlerin alındığı kaydedilen açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Valilik, Altınordu Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarına bilgi vermek suretiyle hızlı bir şekilde gerekli önlemler alınmış ve alınan önlemler sonrasında herhangi olumsuzluk yaşanmadan istinat duvarında çatlakların artması sonucu çökme meydana gelmiştir." ifadelerine yer verildi.

Okulda eğitim öğretime bir gün ara verildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Öğrencilerin pedagojik ve psikolojik olarak eğitime öğretime hazır olmadığı gözlemlendiğinden dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda okulda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Okul binası ve eklentilerinde (spor salonunda) istinat duvarının çökmesi nedeniyle herhangi bir olumsuzluk veya hasar oluşmamıştır. Okul istinat duvarının onarımı ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi (YİKOB) tarafından gerekli çalışmalar başlatılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - Ordu'daki Sağanakta Bir Okulun Bahçe Duvarı Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement