"Anne-Baba Okulu" Semineri Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

"Anne-Baba Okulu" Semineri Sona Erdi

"Anne-Baba Okulu" Semineri Sona Erdi

Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen "Anne-Baba Okulu" semineri sona erdi.

17.11.2014 12:36  Güncelleme: 12:47

Güngören Belediyesi tarafından düzenlenen "Anne-Baba Okulu" semineri sona erdi. Dört gün süren seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Ailelerin sosyal ve kültürel dönüşümleri amacıyla çeşitli eğitim programları düzenleyen Güngören Belediyesi bu kez "Anne - Baba Okulu" semineri düzenleyerek alilerin yanında oldu. Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi'nde gerçekleşen seminerlerde Uzman. Dr. Adem Gül, Uzman Çocuk Psikiyatrisi Mehmet Teber, Psikoterapist Rukiye Karaköse, Uzman Psikologlar Ayşe Süer Şahin, Birsen Korkmaz, Hatice Kübra Arslan Durna ailelerle bir araya geldi.

Dört gün boyunca devam eden seminer kapsamında doğru evliliğin basamakları, doğru anne-baba olabilme, çocuk gelişimi, aile içi iletişim, ailede değerler eğitimi, 0-12 yaş kişilik gelişimi, ergenlik dönemi gelişimi, sağlıklı yaşam ve ilk yardım konularında ailelere önemli bilgiler verildi.

Eğitim sonunda seminerlere katılan ailelere sertifikaları ve hediyeleri verildi.

Sertifika törenine katılan Güngören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Salih Zeki Kaplan, Anne-Baba Okulu eğitimlerinin çok önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, "Aile toplumun temel taşıdır. Aile yapısı ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Üzülerek görüyoruz ki günümüzde aile içindeki uyumsuzluklar gittikçe artmaktadır. Bu sorunların minimum düzeye indirilmesi ve eşler ve çocuklar arasında sağlıklı bir iletişimin sağlanması ancak eğitimle mümkündür. Biz de bu anlamda "Aile Danışma Merkezimiz" ile bu sorunların çözümünde ailelere destek olmak ve yol göstermek amacıyla eğitimler düzenliyor, bireysel danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Hepimizin çabası ve endişesi çocuklarımızı en iyi şekilde olarak yetiştirmek ve onların iyi bir eğitim almalarını sağlamaktır. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar ve eğitimler devam edecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Anne-Baba Okulu' Semineri Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement