Gürcistan'da Azerbaycan Cumhuriyet Günü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'da Azerbaycan Cumhuriyet Günü Kutlamaları

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Azerbaycan'da 28 Mayıs 1918'de ilan edilen cumhuriyetin 99. yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

24.05.2017 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Azerbaycan'da 28 Mayıs 1918'de ilan edilen cumhuriyetin 99. yıl dönümü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçilisi Dursun Hasanov'un ev sahipliğinde yapılan resepsiyona, Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Viktor Dolidze, uzlaşma ve sivil eşitlikten sorumlu Devlet Bakanı Ketevan Tsiklelaşvili, bakan yardımcıları, yabancı misyon temsilcileri, iş adamları ve çok sayda davetli katıldı.

Başbakan Kvirikaşvili, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Azerbaycan halkının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1991'de yeniden bağımsızlığa kavuşan Gürcistan ve Azerbaycan'ın, iki dost ve kardeş ülke olarak yol almaya devam ettiğini söyledi.

İki ülke arasında birçok alanda üst düzey ilişkilerin bulunduğunu dile getiren Kvirikaşvili, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ın son derece önemli, ortak bölgesel enerji projeleri olduğunu hatırlattı. Kvirikaşvili, üç ülkenin mevcut iş birliğinin sürdürülmesi ve ileriye taşıması için ortak çaba göstermeye devam edeceğini belirtti.

Müzik dinletisinin yapıldığı etkinlikte misafirlere Azerbaycan mutfağından yemekler ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan'da Azerbaycan Cumhuriyet Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement