Gürhan Özçiftçi'den 'Ne Gelen Var Ne Giden' - Son Dakika
Güncel

Gürhan Özçiftçi'den 'Ne Gelen Var Ne Giden'

Gürhan Özçiftçi\'den \'Ne Gelen Var Ne Giden\'

Dizi ve film senaryoları yazan Gürhan Özçiftçi yazıp yönettiği ilk uzun metrajı Ne Gelen Var Ne Giden ile vizyona hazırlanıyor.

17.02.2014 12:04

Dizi ve film senaryoları yazan Gürhan Özçiftçi yazıp yönettiği ilk uzun metrajı Ne Gelen Var Ne Giden ile vizyona hazırlanıyor. Bahadır Vatanoğlu, Deniz Sipahi, Ebru Helvacıoğlu, Eser Karabil, Ezgi Bakışkan, Okan Akgöl'ün rol aldığı film doğa ve insan ilişkisinin arka planına odaklanıyor, doğadan iyice uzaklaşan insanın yalınlığıyla hesaplaşması anlatılıyor! Günümüz insanının doğayla kurduğu sınırlı iletişimden ilham alan, doğayı bir hafta sonu eğlencesi olarak insanlara karşı doğanın sürprizleri olacaktır elbet!

Psikolojik gerilim filmi Ne Gelen Var Ne Giden kişinin kendi gerçekliğiyle ilgili bazı soruları bir an olsun zihinlerde yaratıp, izleyicine farklı bir deneyim sunmaya çalışıyor. Söz, metin, duygu, algı ve olgu düzeylerinde yeni bir şeyler denemenin peşinde koşan, özgün bir psikolojik gerilim filmi Ne Gelen Var Ne Giden...

Yönetmen Görüşü

Çocukluğumda yaşadığım talihsiz bir kazanın ve sonrasında yaşadığım sürecin, yıllar içerisinde benim için gerçeklikle sürekli olarak, fantezi düzeyinde, keyifli bir oyun kurmamı sağlayacak bir anı haline gelebileceğini asla bilemezdim.

Yazarının ne için kullandığını bile hatırlamadığım ve yıllarca aramama rağmen kaynağına tekrar ulaşamadığım ve nedense Bertrant Russel tarafından yazıldığına emin olduğum, binlerce kez söylememe rağmen hala her söylediğimde gerçeklikle olan oyunumun keyfini hatırlatan, rasyonel aklın sınırlarını keşfetmemde büyük rolü olan, duyduğum en fantastik cümlelerden biriyle başlamak istiyorum. "Dünya, milyonlarca yıl önce var olduğuna dair tüm delillerle birlikte, aslında yirmi dakika önce var olmuştur..."

"Ne gelen var ne giden..." aldığım keyfi ve zihnimdekileri insanlarla paylaşmak için yazdığım senaryolarımın arasında, o an için, elimdeki bütçeyle çekebileceğim tek senaryoydu ve zaten bir süredir beni ittirip duruyordu. Şimdi başka bir şey oluyor; yazıldığında fantezi halinden bir çeşit gerçekliğe dönüşen bir hikâye, aslında bulunduğu fantezi boyutundan başka bir fantastik gerçeklik düzeyine geçmek istiyordu.

Şimdi artık Ne gelen var ne giden...'in bir an önce kendi yoluna gitmesi ve seyircisiyle buluşması gerektiğine inanıyorum.

Dilerim Ne gelen ver ne giden' i beğenirsiniz, dilerim aklınızda bir şeyleri kurcalar.

"Ne gelen var ne giden..."

Yönetmen/ Senarist/ Yapımcı

Gürhan Özçiftçi: 1974 yılında doğan yönetmen, sinema eğitimini ikinci üniversitesi olarak Dokuz Eylül Ün. G.S. F. Sinema-TV Bölümü'nde tamamlamıştır. Öğrenciliği yıllarında Kısa Metraj Film ödülleri de bulunan yönetmen, eğitimini tamamladıktan sonra bir süre dizi sektöründe reji asistanı olarak çalışmış, daha sonra reklam sektörüne geçmiştir. 4 yıl süreyle reklam sektöründe metin yazarlığı ve yönetmenlik yapmıştır. Daha sonra tekrar dizi sektörüne dönmüş, halen bu sektörde senaryo yazarı olarak hayatını sürdürmektedir. Bir yandan yazdığı sinema filmi ve TV dizisi senaryolarını hayata geçirmeye çalışırken bir yandan da senaryosunu kendisi yazdığı ilk uzun metrajlı sinema filmini çekmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürhan Özçiftçi'den 'Ne Gelen Var Ne Giden' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement