Gürün'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gürün'den Kısa Kısa

Gürün Kaymakamlığı, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için eğlence programı düzenlendi.

22.03.2013 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürün Kaymakamlığı, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için eğlence programı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Asef Çoban Anadolu Öğretmen, Türk Telekom ile Endüstri Meslek ve Anadolu liselerinin öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kalaylı, programda yaptığı konuşmada, öğrencilerin uzun zamandır gece gündüz demeden YGS için çalıştığını belirtti. Öğrencilerden motivasyonlarını yüksek tutmalarını isteyen Kaymakam Kalaylı, "Gürünlü gençlerimiz geçmişten beri eğitime önem vermektedir. Güzel başarılar elde etmektedir. Her yıl çok sayıda öğrencimizi üniversiteli yapmanın sevinci içerisindeyiz. İnşallah sınavlarda başarı göstererek gönlünüzün istediği yerlere gidersiniz" temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Aktaş da ders çalışmaktan sosyal etkinliklere katılamayan öğrenciler için bu etkinliğin değişiklik olacağını ifade ederek, "Güzel okullarda iyi eğitim görerek memleketimize hizmet eden kişiler arasına sizlerin de katılacağına inanıyorum" dedi.

Kalaylı ve Aktaş, öğrencilerle sohbet etti. Yerel sanatçıların sahne aldığı programda, gençler müzik eşliğinde eğlendi.

-Türk Telekom'dan öğrencilere burs-

Türk Telekom, Sivas'taki Gürün Türk Telekom Çok Programlı Lisesi ve Akıncılar Türk Telekom Lisesi'nin başarılı üçer öğrencisine burs desteğinde bulundu.

Türk Telekom Sivas İl Müdürü Murat Kaya, Gürün Türk Telekom Çok Programlı Lisesi'ni ziyaret ederek okul müdürü Kayhan Gülsoy'la görüştü.

Kurumlarının çok sayıda kurumsal sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini anlatan Kaya, Türk Telekom'un Türkiye genelinde 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 49 okulda 147 öğrenciye 213 bin 600 liralık eğitim bursu verdiğini kaydetti. Kaya, Türk Telekom okullarında eğitim gören ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs verdiklerini söyledi. Kaya, "Bu kapsamda Sivas Akıncılar Türk Telekom Lisesi ve Gürün Türk Telekom Çok Programlı Lisesi'nde okuyan üçer başarılı öğrenciye burs yardımında bulunuyoruz. Ayrıca okullara forma, eşofman, futbol, basketbol ve voleybol topu gibi spor gereçleri dağıttık" dedi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürün'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement