Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrenciye şiddet uygulayan görevli tahliye edildi - Son Dakika
3. Sayfa

Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrenciye şiddet uygulayan görevli tahliye edildi

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde 12 yaşındaki engelli öğrenciye şiddet uyguladığı iddiasıyla tutuklanan Aslı Gümüş, avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

04.10.2021 19:00  Güncelleme: 22:02

Aydın'ın Sultanhisar ilçesindeki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde bakım görevlisi olarak çalışan Aslı Gümüş'ün, 14 Eylül'de yurtta kalan engelli erkek öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi.

ŞİDDET UYGULADIĞI TESPİT EDİLDİ

Şikayet üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün incelemeleri sonucu güvenlik kameralarından Aslı Gümüş'ün öğrenciye şiddet uyguladığı tespit edildi. Gümüş hakkında idari soruşturma başlatılırken, savcılığa da suç duyurusunda bulunuldu. Gümüş'ün daha önce de aynı kurumda başka bir öğrenciye şiddet uyguladığı öne sürüldü. Gözaltına alınan ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gümüş, mahkemece tutuklandı. Gümüş'ün, ifadesinde engelli çocuğu darp etmediğini, kimseye zarar vermemesi için kollarından ve bacaklarından tutup kaldırmaya çalıştığını, kalkmayınca da odanın ortasına doğru sürüklediğini, engelli çocuğun yüzündeki çiziklerin de bu sırada olmuş olabileceğini söylediği ileri sürüldü.

İTİRAZ SONUCU TAHLİYE EDİLDİ

Gümüş, avukat aracılığıyla mahkemeye itirazda bulundu. Yapılan itirazda; kurumda görevli diğer hemşirelerin de benzer uygulamalarda bulunduğunu çocuklara zarar vermedikleri belirtildi. Ayrıca buna benzer kamera görüntülerinin geçmişte de olduğunu ve incelenmesi talebinde bulunuldu. Yapılan itirazı incelemeye alan mahkemeye Aslı Gümüş'ün tahliye edip tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Kurumdaki güvenlik kameralarının geçmişi istenerek inceleneceği belirtildi.

Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrenciye şiddet uygulayan görevli tahliye edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrenciye şiddet uygulayan görevli tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALİ *: Yakinda isine iadede adersiniz kaldigi yerden ZUlme devam etsin diye. Kameralar herseyi cekmis daha baska ne delil istiyor bu hakimler sucunu itiraf etmesini mi acaba ayni olay kendi çocuklarının basina gelse ne yaparlardi. Hesap gununde terazi SASMAZ 0 0 Yanıtla
  • Murat Kantarcı: Yav bir engelli çocuğa siddet uygulamak vicdanı olmayan kalbi olmayanların işi onu anladım da serbest bırakmak hangi vicdana sığar ya bu nasil adalet insanların hayatı piskolojisini bozmak bu kadar basitmi heleki bu engelli ya yazıklar olsun bu terbiyesiz kadını salanıda ona avukat olanıda her kimse asıl hesabını sizden allah sorsun bu kadar vicdansızlık olmaz ya yazıklar olsun . . . 0 0 Yanıtla

Advertisement