Hacettepe'den 'Uçan Süpürge'ye 3 Filmle Destek - Son Dakika
Güncel

Hacettepe'den 'Uçan Süpürge'ye 3 Filmle Destek

15'ncisi organize edilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne Hacettepe Üniversitesi 3 filmle destek verecek.'Bir Yudum Sevgi' filmlerinin gösterimi yapılacak.

11.05.2012 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15'ncisi organize edilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne Hacettepe Üniversitesi 3 filmle destek verecek.

Festival kapsamında 14 Mayıs 2012'de 'Vavien', 15 Mayıs 2012'de 'Uçurtmayı Vurmasınlar' ve 16 Mayıs 2012'de Sanatçı Hale Soygazi'nin katılımıyla

'Bir Yudum Sevgi' filmlerinin gösterimi yapılacak.

Etkinlikler, akademi ve sivil toplum alanlarını sanat ortak paydasında buluşturmakla kalmayacak, aynı zamanda sinema aracılığı ile öğrencileri, akademisyenleri ve tüm çalışanlarıyla üniversite yerleşkesinde kadının toplumsal yapı içerisindeki yerini gündeme t aşıyan bir platforma dönüştürecek.

HÜKSAM Müdürü Prof. Şevkat Bahar Özvarış, Birleşmiş Milletler'in (BM) Eylül 2000'deki Binyıl Zirvesi'nde, 'Binyıl Kalkınma Hedefleri'ne ulaşma kararı alındığını hatırlatarak, " 'Toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek ve kadının güçlendirilmesini sağlamak' belirlenen hedefler arasında yer aldı" ifadesini kullandı. Özvarış, "Kadınların okur-yazarlık oranlarının artması, daha iyi eğitim alması, daha fazla işgücüne katılmaları, siyasette daha fazla yer almaları, sosyal ve iktisadi kalkınmayı tetiklemesi açısından önemseniyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınların hayat standartlarını yükseltmek, onlara daha mutlu olacakları bir ortam ve yarınlar sunabilmek amaçlar arasında. Üniversiteler bu amaca giden yolda en önemli kurumlar. Üniversite gençliğini hedef kitle olarak belirlemek çok anlamlı. Onlar değişime ve dönüşüme en açık kitleler. Bu nedenle Uçan Süpürge'nin başta üniversite gençliği olmak üzere, tüm üniversite çalışanlarını bu organizasyonun bir bileşeni olarak görmesini önemsiyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacettepe'den 'Uçan Süpürge'ye 3 Filmle Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement