HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Diyarbakır'da

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Diyarbakır\'da

Diyarbakır'a gelen HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, "Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünden yanayız." dedi.

01.11.2013 20:15  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünden yanayız" dedi.

Ülkenin içinden geçtiği dönemin temel özelliklerine dikkati çekmek amacıyla Ankara'dan başlattıkları yürüyüş kapsamında Diyarbakır'a gelen Burkay, Ofis Semti AZC Plaza önünde düzenlenen basın açıklamasında Kürtçe yaptığı konuşmada, sorunların barışçı ve uygarca yöntemlerle çözülmesini istediklerini, bu sorunların başında Kürt sorunu geldiğini belirtti.

Kürt sorununun çağdaş hukuka uygun, eşitlikçi, barışçı bir yöntemle çözülmediği için ülkenin halklarının çok büyük bedeller ödediğini kaydeden Burkay, 30-40 yıllık bir çatışma döneminden geçtiklerini, baskı ve yok sayma gibi şiddet ve savaşın da çözüm olmadığının görüldüğünü bildirdi.

Bir süredir silahların sustuğunu, toplumun barışçı bir çözüm aradığını anlatan Burkay, bu fırsatın kaçmaması gerektiğini vurguladı.

"Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünden yanayız" diyen Burkay, Diyarbakır'dan sonra Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Mersin'e gideceklerini bölgedeki sorunlarla ilgili bir rapor hazırlayıp yetkililere sunacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement