Halit Demirel'den "Başka Bir Yer" - Son Dakika
Kültür Sanat

Halit Demirel'den "Başka Bir Yer"

Halit Demirel\'den "Başka Bir Yer"

Ressam Halit Demirel, "Başka Bir Yer" adlı kişisel sergisiyle 13 Ocak - 9 Şubat tarihleri arasında Beyoğlu Gama Gallery'de...

11.01.2019 10:49  Güncelleme: 10:52

Bir başka deyişle; "başka bir alem".

Eserlere ilk baktığınızda, bu Dünya'ya ait olmadıklarını hissediyoruz. Sanki zihnin birer topoğrafyası gibiler.

Bir çoğu, dış bükey metalin üzerine suluboya ve akrilik tekniğiyle üretilmiş eserlerin monokrom tonları arasında; yer yer bakır, gümüş ve farklı metalik tonlarla katmanlandığını görüyoruz.

Asıl yolculuk, eserlere yakından bakmaya başladığınızda başlıyor. İnce detaylar ve derin dokuların hakim olduğu yüzeyler, izleyiciyi adeta bam başka bir aleme doğru sürüklüyor.

Halit Demirel'den

Halit Demirel Kimdir?

1975 yılında doğan sanatçı 1999 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde eğitimini tamamladı. Burada öncelikle; Balkan Naci İslimyeli Atölyesi olmak üzere, Prof. Mehmet Özer, Prof. Mustafa Pilevneli, Prof. Tayfun Erdoğmuş Dr. Öğr. Üyesi Mürteza Fidan gibi sanatçılarla da atölye çalışmaları yaptı. Bugüne kadar 13 ayrı platformda sergilere katıldı. Aynı zamanda İstanbul'da çeşitli reklam ajanslarında, tasarımcı reklam sanat yönetmeni ve kreatif direktör olarak çalıştı. Çalışmalarına halen İstanbul'da devam ediyor.

"başka bir yer" sergisiyle eş zamanlı olarak Gama Gallery ile birlikte Londra'da "Confluence" isimli karma bir sergiyle de sanat severlerle buluşuyor olacak.

Halit Demirel'den

Son Dakika Kültür Sanat Halit Demirel'den 'Başka Bir Yer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement