"Halk Kart" Davasında Karar Ertelendi - Son Dakika
Güncel

"Halk Kart" Davasında Karar Ertelendi

"Halk Kart" Davasında Karar Ertelendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ve 5 Belediye Meclisi üyesinin de yargılandığı "Halk Kart" davasında kara diğer müştekilerin dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için Temmuz ayına ertelendi.

19.06.2013 19:43

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ve 5 Belediye Meclisi üyesinin de yargılandığı "Halk Kart" davasında kara diğer müştekilerin dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için Temmuz ayına ertelendi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmayı Mahkeme Başkanı Faris Özsoy yürüttü. 641 müştekili Halk Kart davasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker G., Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Ö., Ali Ö., ihale yapıldığı dönemlerde daire başkanları Mahmut A., İlknur A., Nazif A., Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, belediye çalışanları Ramazan G., Sarp E., Ayhan D., Yusuf Ö., Mustafa O., CHP'li meclis üyeleri Mustafa K., Hasan Gürsel K., Hüseyin K., Baki Ç., AK Partili Meclis üyesi Remzi S., firma tarafından ise Adnan C., Yusuf İzzet B., Ahmet A., Mustafa D. ve Erhan A. hakim karşısına çıktı. 24 sanığın ifadesinin alınmasının ardından mahkeme duruşmayı diğer müştekilerin dinlenmesi, değerlendirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması için 2 Temmuz 2013 tarihine erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

15 Eylül 2011 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına, 30 Eylül 2011 tarihinde Adalet Bakanlığına ve 31 Ekim 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün havalesi ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştırılan isimsiz ihbar mektuplarının gönderilmesi ile 'İhaleye fesat karıştırma, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma' suçlamaları ile Aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da bulunduğu 24 kişi hakkında Halk Kart davası başlatılmıştı. Davada en ağır ceza, firma yetkililerine isteniyor. İhaleye fesat karıştırma suçuyla birlikte irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma suçlamalarıyla Adnan C., Yusuf İzzet B., Ahmet A. hakkında 3 ayrı suçtan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal tarafından hazırlanan davada Başkan Akaydın ile genel Sekreter Mehmet Aktekin ve Hukuk Müşaviri İlker G. hakkındaki 22 yıllık hapis istemi dava başlamadan 17 yıla düşürülmüştü.

A-Kent firmasının 22 Haziran 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihleri arasında 5 milyon 484 bin 739 TL haksız kazanç elde ettiği belirtilen iddianame, 289 sayfadan oluşuyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Halk Kart' Davasında Karar Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement