Hamamcılar ve Banyocular Kongresi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Hamamcılar ve Banyocular Kongresi Toplandı

İzmir Hamamcılar ve Banyocular Odası Genel Kurulu Kongresi, İzmir Karataş Hamamı’nda esnaf odalarının katılımıyla toplandı.

18.03.2014 17:28

İzmir Hamamcılar ve Banyocular Odası Genel Kurulu Kongresi, İzmir Karataş Hamamı'nda esnaf odalarının katılımıyla toplandı.

İzmir Hamamcılar ve Banyocular Odası Kongresi, İzmir Karataş Hamamı'nda yapıldı. Esnaf odaları başkan ve üyeleri, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Dr. Hakan Tartan'ın katılımıyla gerçekleşti.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, kongreyi her yıl belirledikleri bir tarihi hamamda yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: " Osmanlı'dan bu güne bir kültür olarak devam edegelen Türk hamam ve banyoculuğu, dünya ülkelerinden gelen turistler tarafından dikkatle izleniyor, biz de her yıl bu hamamlarda binlerce turisti ağırlayıp Türk geleneklerini tanıtmak için çaba sarf ediyoruz."

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da esnafın toplumun temel yapı taşı olduğunu söyleyerek, esnaflığın Osmanlı'dan Ah-i Evran kültüründen geldiğini belirtti. Yeni dönemde esnafımızın bizlere gösterdiği sevgi, saygı ve dostluğu yine yerel yönetim anlayışıyla ileriye taşımak istediklerini anlatan Tartan, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "İşte geçen dönem, 3 meclis üyesi arkadaşımızla beraber çalıştık. Bu dönem yine, sizleri temsil eden arkadaşlarla birlikte çalışma yapacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hamamcılar ve Banyocular Kongresi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement