Hamburg'da Irkçılık Karşıtı Protesto - Son Dakika
Güncel

Hamburg'da Irkçılık Karşıtı Protesto

Almanya'nın Hamburg şehrinde ırkçılığa karşı iki protesto eylemi yapılırken, gösteri yapmak isteyen bir grup Neonazi'nin kente girmesine izin verilmedi.

12.09.2015 23:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Hamburg şehrinde ırkçılığa karşı iki protesto eylemi yapılırken, gösteri yapmak isteyen bir grup Neonazi'nin kente girmesine izin verilmedi.

"Vatanseverler Günü" vesilesiyle Hamburg'da gösteri yapmak isteyen bir grup Neonazi merkezi tren istasyona geldi. Peronda polis tarafından karşılanan aşırı sağcılar burada çembere alındı ve kimlik kontrolü yapıldı.

Hamburg polisinden yapılan açıklamada, tren istasyonunda sol grupları provoke eden 34 aşırı sağcının gözaltına alındığı ifade edildi.

Öte yandan aşırı sol grupların söz konusu istasyonunda Neonazilere karşı düzenlediği karşıt gösteride çıkan olaylardan dolayı bir süre tren seferlerinin yapılmadığı bildirildi.

Hamburg'a sokulmayan aşırı sağcılar, trenlerle Bremen'e yönelerek gösterilerini orada yapmaya çalışsalar da alınan geniş güvenlik önlemleri nedeniyle burada da başarılı olamadılar.

Öte yandan Hamburg kentinde "Aşırı Sağa karşı Birlik" (Bündnis gegen Rechts) adlı inisiyatif tarafından bir gösteri düzenlendi. Merkez tren istasyonunda toplanan protestocular ırkçılık ve aşırı sağcılığa karşı sloganlar atarak kent merkezine yürüdü. Yaklaşık 14 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Daha sonra sivil toplum kuruluşları tarafından "Hamburg Renkliliği Benimsiyor" (Hamburg Bekennt Farbe) sloganıyla bir gösteri daha yapıldı.

Hamburg Belediye Sarayı önünde düzenlenen ve 7 bin kişinin katıldığı gösteride ırkçılığı protesto eden dövizler taşındı.

Gösteride konuşan Eyalet Başbakanı Olaf Scholz, Hamburg'da demokrasi ve hoşgörü kapsamında çok renkliliği benimsendiğini belirterek, " Irak, Afganistan, Suriye, Eritre ya da Etiyopya gibi ülkelerde açlık, savaş ve şiddetten kaçan insanlar bize sığınıyor. 'Almanya Almanya' diye bize seslenen bu insanların sesine kulaklarımızı tıkayamayız" dedi.

Almanya'nın geçmişte yaşan şiddet ve acılardan çok şey öğrendiğini söyleyen Scholz, "Bu öğrendiklerimizin ışığında bize sığınan insanlara yardım etmekle kalmayıp aynı zamanda değerlerimizi de aşılamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamburg'da Irkçılık Karşıtı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement