Hanımlara Tasarrufu Öğreten, "Tık"Dan Bile Tasarruf Eden Web Sitesi - Son Dakika
Güncel

Hanımlara Tasarrufu Öğreten, "Tık"Dan Bile Tasarruf Eden Web Sitesi

Profilo'nun "Türkiye Enerjisini Topluyor" adlı enerji tasarrufu konusundaki bilinçlendirme projesi internette de tüketiciyle buluşuyor.

28.04.2010 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanımlara tasarrufu anlatan web sitesinde yer alan özel bir program, evinizde kullandığınız elektrikli aletlerin yaşına göre ürünün ne kadar enerji harcadığını belirliyor.

Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, ev hanımlarını enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmek, doğal kaynakların doğru kullanımına katkıda bulunmak üzere başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi "Türkiye Enerjisini Topluyor" projesine özel bir web sitesi oluşturdu. Siteye www.turkiyeenerjisinitopluyor.com adresinden ulaşılıyor.

"Türkiye Enerjisini Topluyor" projesi Türkiye'yi karış karış gezerek ev hanımlarını kendi evlerinde ziyaret ederek onları enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Ev ziyaretlerinde bulunan gezici Profilo ekiplerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlü yetkililerinden eğitim alan eğitmenler bulunuyor. Bu ekipler tarafından evlerde toplanan hanımlara aktarılan bilgiler, hanımların evlerinde bulunan elektrikli aletleri tasarruflu kullanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Projenin sonunda 2010 yılı içersinde 500'ün üzerindeki eve ve 5.000 ev hanımına ulaşılması hedefleniyor.

"Türkiye Enerjisini Topluyor" projesi çerçevesinde hazırlanan özel web sitesinin en büyük özelliği, "tıklanmıyor" olması. Bilgisayarların farelerindeki pil ömrünü uzatarak enerji tasarrufu sağlamak için özel olarak tasarlanan bu sitede dolaşırken, açılmak istenen sayfayı tıklamaya gerek yok. Fareyi açılmak istenen yere getirip hareket ettirmeden bir kaç saniye beklenildiğinde sayfa kendiliğinden açılıyor.

"Türkiye Enerjisini Topluyor" projesinin web sitesindeki en ilgi çekici bölüm ise "Neler Kazanacağınızı Öğrenin" bölümü. Bu sayfaya girenler, özel hazırlanmış bir program yardımıyla evlerinde kullandıkları ürünün yaşını yazdıklarında ne kadar enerji harcadıklarını öğrenebiliyorlar.

Kampanya ile ilgili detaylar "Neler Yapıyoruz?" bölümünde, kampanyaya katılan ev hanımlarının görüşleri ise "Sizin görüşleriniz" bölümünde yer alıyor. Sitede ayrıca, kampanyayla ilgili basın bültenleri ve medya yansımaları ile A sınıfı ürünlerin özellikleri ve sağladıkları enerji tasarrufu ayrıntılı biçimde anlatılıyor.

Sitenin diğer ilginç bölümleri ise tasarrufun püf noktalarının anlatıldığı sayfalar ile dakikada 50-100 damla su akıtan bir musluğun ayda 750-1500 litre suyu ziyan ettiği gibi ilginç bilgilerin yer aldığı "Bunları Biliyor musunuz?" bölümü.

Kaynak: CafeRuj.com.tr

Son Dakika Güncel Hanımlara Tasarrufu Öğreten, 'Tık'Dan Bile Tasarruf Eden Web Sitesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement