Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki Darbe Faaliyetlerine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki Darbe Faaliyetlerine İlişkin Dava

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu 1'i firari 122...

15.08.2017 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu 1'i firari 122 sanığın yargılandığı davanın 15. duruşması tamamlandı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada, tutuklu sanık Pilot Üsteğmen İsmail Uyar, savunmasını tamamladı.

Uyar, darbe girişiminden haberdar olmadığını ve kimsenin kendisine darbeyle ilgili görev vermediğini iddia etti.

Bu davanın müştekilerinden Yüzbaşı Cihan Okur'la 15 Temmuz'da Karaköy'e alışverişe gittiğini anlatan Uyar, "15 Temmuz gecesi Cihan Okur'la balık tutmaya gidecektik. Bu doğrultuda Karaköy'e giderek alışveriş yaptık. Hatta bunun için WhatsApp grubu kurduk, ama nedense Cihan Okur bunu savcılık sorgusunda anlatmamış. Darbe faaliyeti içinde olan biri o günün akşamı balık tutmak için planlar yapar mı? Darbe girişimini önceden bildiğim iddiası kesinlikle doğru değildir." diye konuştu.

Telefonuna gelen mesaj üzerine akademiye gittiğini öne süren Uyar, şöyle devam etti:

"Albay Hamdi Acar, 'Genelkurmay Başkanlığı'ndan emir var. Harekat Yıldırım Planı… İsmini okuyacağım kişiler beni takip etsin.' dedi. Konuşmasında, darbe veya sıkıyönetim kelimesini kullanmadı. Saat 23.50 sularında akademinin 2. No'lu nizamiyesinden çıktık. Burada söylenildiği gibi o saatte akademiden giriş-çıkışlar yasaklanmış değildi. Çıkışın yasak olduğunu gösteren herhangi bir emare de yoktu. Darbe girişimini, yolda aracın radyosundan öğrendim. Albay Hamdi Acar'ın bulunduğu aracı trafikte kaybettik. Kendilerinden bulunduğu yolun konumunu istedik. Bizim tersi istikametimizdeydi. Dönüşe geçtiğimiz sırada vatandaşlar yolu kapatmıştı. Biz de Fenerbahçe Orduevi'ne gittik."

Herhangi bir olaya karışmadığını, darbe girişimini destekleyecek emirler almadığını savunan Uyar, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık İbrahim Alaca da savunmasında, hakkındaki örgüt üyeliği ve darbe suçlamasını reddetti.

Darbe girişimi sırasında Hava Harp Akademisi birinci sınıf öğrencisi olduğunu dile getiren Alaca, "Çağrı Planı Devrede" emriyle akademiye geldiğini söyledi.

Alaca, akademide yoklama yapıldığını, Albay Murat Divril'in Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen emri kendilerine tebliğ ettiğini ve bu emirler doğrultusunda hareket edeceklerini söylediğini savundu.

Darbe girişimini bastırmaya çalışan askerlere karşı mevzi alarak savunma yaptığı iddialarını kabul etmeyen Alaca, "Akademinin ana giriş kapısı önünde askerler vardı. Kim olduklarını bilmiyordum. Kapı bölgesi tamamen camdır. Refleks gereği duvarın arkasına geçerek can güvenliğimi sağlamaya çalıştım. Silahımı kullanmadım, mevzi aldığım iddiaları gerçek dışıdır." savunmasını yaptı.

Darbe girişiminden saat 01.30 sularında haberdar olduğunu anlatan Alaca, kendisine kimsenin darbeyle ilgili emir vermediğini öne sürdü.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki Darbe Faaliyetlerine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement