Hasanbeyli'ye 65 km Kanalizasyon Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hasanbeyli'ye 65 km Kanalizasyon Yapıldı

Hasanbeyli\'ye 65 km Kanalizasyon Yapıldı

Hasanbeyli'nin kanalizasyon sorunu çözüldü

11.04.2013 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasanbeyli Belediyesi'nden 4,6 Milyon TL'lik kanalizasyon yatırımı

Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, ilçeye 48 km'si ana yollar 17 km'si de ara parsel bağlantıları olmak üzere toplam 65 km kanalizasyon yapıldığını söyledi.

Belediye tarafından 2005 yılında zemin ve etüd çalışmalarıyla başlayan kanalizasyon yatırımının 2010 yılında projesi hazırlanarak 2011 yılında ise yapımına başlandığını söyleyen Başkan Tozluklu, yatırım için toplam 4 Milyon 603 Bin TL harcama yapıldığını aktardı.

İlçenin 50 yıllık kanalizasyon sorununun çözüldüğünü ifade eden Tozluklu,"Kanalizasyon bir şehir için olmazsa olmazdır. Öncelik sıralamasına bakıldığında kanalizasyon ihtiyaç olarak ilk sırada yer alır. Kanalizasyon yapılmadan önce yapılan tüm üst yapı çalışmaları kanalizasyona başlandığı andan itibaren tamamen kullanılamaz hale gelir. Dolayısı ile milli servet heba olup gitmektedir. Bunun bilincinde olarak hareket ederek önceliğimizi kanalizasyona verdik. 2005 yılında başlayan zemin ve etüd çalışmaları 2008 yılına kadar devam etti. 2008 yılından 2010 yılına kadar ise projesi hazırlandı ve ihaleye çıkıldı. İki yıl önce başlattığımız kanalizasyon çalışmaları çok şükür bitim tarihinden tam 6 önce tamamlandı. İlçe merkezinde bulunan dört mahallemiz ile Almanpınarı yaylamızın kanalizasyon sorunu tamamen çözüldü. Yayla olmasından dolayı Hasanbeyli yaz mevsiminde artan nüfusu ve dağınık yerleşiminden dolayı neredeyse orta büyüklükteki bir ilçe kadar hizmete ihtiyacı oluyor. İşte bu yüzden iki bin nüfuslu bir ilçeye tam 65 km kanalizasyon yaptık." diye konuştu.

Kış aylarında 2 Bin olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 20 Bine kadar çıktığına ve az nüfustan dolayı Belediye'nin gelirlerinin düşüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Tozluklu 100 Bin nüfusun ihtiyacına cevap verecek şekilde yapılan kanalizasyonun bu yönüyle bakıldığında çok daha önemli olduğunu söyledi.

Başkan Tozluklu kanalizasyon yapımında büyük emekleri ve destekleri olduğunu söylediği Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ile Dr. Suat Önal, İller Bankası ve Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

Hasanbeyli Belediyesi tarafından 65 km uzunluğunda ki toplam bütçesi 4 Milyon 603 Bin TL kanalizasyon yatırımına İller Bankasının yüzde 50 hibe desteğinde bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hasanbeyli'ye 65 km Kanalizasyon Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement