Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümlerine Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümlerine Büyük İlgi

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümlerine Büyük İlgi

Kütahya Simav'da öğrenciler, mezunlarının kapışıldığı Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesindeki "Hasta ve Yaşlı Hizmetler Bölümü'ne yoğun ilgi gösteriyor.43 öğrencinin sınıflarında aldıkları teorik bilgiyi Simav Doç.Dr.İsmail Karakuyu Devlet"...

10.12.2012 23:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Simav'da öğrenciler, mezunlarının kapışıldığı Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesindeki "Hasta ve Yaşlı Hizmetler Bölümü'ne yoğun ilgi gösteriyor.

43 öğrencinin sınıflarında aldıkları teorik bilgiyi Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'nde uygulama olanağı bulduklarını ve bu sayede çok iyi şartlarda yetiştiklerini ifade eden Okul Müdürü Yaşar Kaan Ulu, "Mezunlarımızın hiç birisi açıkta değil. Hepsi işini buldu. Halen öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizin şimdiden daha mezun olmadan iş teklifleri alması hem bizleri hem de ailelerini memnun ediyor. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz mezun olduklarında iş bulma kaygısı çekmiyorlar" dedi.

Öğrenciler ise TOKİ'nin 9 şiddetinde depreme dayanıklı yeni inşa ettiği modern bir binanın yanı sıra sağlık alanında gelişen son teknolojiye uygun araç ve gereçlerin kullanıldığı derslik ve laboratuarlarda sıcak bir ortamda ders görmenin keyfini çıkarıyor.

Hasta ve Yaşlı Hizmetler Bölümünü severek isteyerek seçtiklerine vurgu yapan öğrenciler, "Bizden öncekilerin bir bölümü diyaliz, evde hasta bakımı, fizyoterapi, ilk ve acil yardım, yaşlı bakımı gibi bazı 2 yıllık yüksek okullara sınavsız geçiş hakkını kullanırken bazılarının ebelik, hemşirelik gibi 4 yıllık lisans bölümlerine devam edebildiklerini görüyoruz. İş kaygısı çekmiyoruz. Huzurlu bir ortamda dört gözle mezun olacağımız günü bekliyoruz" dedi.

Kendilerini Simav Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin en şanslı öğrencileri olarak kabul ettiklerini dile getiren bölüm öğrencileri, "Kısa yoldan hayata atılmayı hedefleyen arkadaşlarımızı okulumuza ve bölümümüze bekliyoruz. Burada çok güzel bir ortamda ders alıyoruz. Topluma ve vatandaşlara yararlı olmayı hedefliyoruz" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümlerine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement