Hastalara "Aşık"Lı Moral Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Hastalara "Aşık"Lı Moral Etkinliği Düzenlendi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Onkoloji servisinde yatan 54 hastaya aşıklar eşliğinde moral etkinliği düzenlendi.

12.02.2019 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Onkoloji servisinde yatan 54 hastaya aşıklar eşliğinde moral etkinliği düzenlendi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Onkoloji ünitesinde tedavi gören Medikal ve Radyasyon hastalarına Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile hastane işbirliğinde etkinlik düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada 54 hastanın moral ve motivasyonunu artırmak için aşık Rahim Sağlam ve İhsan Yavuzer'in türkü ve oyun havaları söyledikleri ve atıştıkları bildirildi.

Etkinlikte hastalar, hareketli türkülerle doktorlar, hemşireler ve refakatçilerle birlikte halay çekerek gönüllerince eğlendiler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Onkoloji Uzmanı Doktor Derya Zengin Mete, etkinliği hastalara moral vermek ve canlı müzik keyfi yaşamalarını sağlamak için KADEM'in destekleri ile gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hekimler ve diğer çalışanlar olarak hastaların aldıkları tedavinin yanı sıra morallerini de en üst düzeyde tutmak için çabaladıklarını aktaran Mete, "Hastaların yakınlarını da bilgilendirerek konunun önemini vurguluyoruz. Bugün burada yapılan bu etkinlikle hastalarımızın hem yüzünü güldürdü hem de hastalarımız stres attılar. Bunun için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

KADEM il temsilcisi Avukat Fatime Alkan ise KADEM olarak Erzurum'da kadın temsilciliğinin yanında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı.

Benzer etkinlikleri yakın zamanda çocuklara da yaptıklarını anlatan Alkan, "Sevgi evlerinde çocuklarımıza yaptığımız etkinlikteki gibi bu etkinliğimizde hastalarımızda çok mutlu oldular. Etkinliklerimiz, kurum yetkilileri ile iletişime geçerek onların istekleri doğrultusunda devam edecek." diye kaydetti.

Açıklamada, hastaların ise etkinlikten memnun oldukları, çok eğlendikleri ve morallerini artıracak bu tür etkinliklerin devam etmesini istedikleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastalara 'Aşık'Lı Moral Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement