Havadan Görüntülenen O Kalenin Manevi Sırrını Belediye Başkanı Anlattı - Son Dakika
Genel

Havadan Görüntülenen O Kalenin Manevi Sırrını Belediye Başkanı Anlattı

Havadan görüntülenen o kalenin manevi sırrını belediye başkanı anlattı Sivas'ın Kangal İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, geçtiğimiz yaz ilçelerinde 2 bin 500 metre kale alanda inşa edilen kalenin sırrını anlattı.

10.01.2018 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havadan görüntülenen o kalenin manevi sırrını belediye başkanı anlattı

Sivas'ın Kangal İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, geçtiğimiz yaz ilçelerinde 2 bin 500 metre kale alanda inşa edilen kalenin sırrını anlattı.

SİVAS - Sivas'ın Kangal İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, geçtiğimiz yaz ilçelerinde 2 bin 500 metre kale alanda inşa edilen kalenin sırrını anlattı.

Sivas'ın Kangal Belediyesi geçtiğimiz yaz ilçe girişinde 2 bin 500 metre kare alanda içerisinde 9 adet sur bulunan bir kale inşa etti. Kalenin içerisinde aynı zamanda biri dev 22 adet Türk bayrağı asıldı. Görenlerin hayran kaldığı ve yapılma nedenini merak ettiği kalenin sırrını ilçe belediye başkanı Mehmet Öztürk açıkladı.

Rivayet üzerine inşa edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öztürk, kabri ilçelerinde bulunan Şehit Üzeyir Gençdoğmuş'un kabrinden yükselen bir nurun kalenin yapıldığı doğru yükseldiğinin bir çok kişi tarafından görülmesi üzerine o tepede bir kale inşa etmeye karar verdiklerini belirtip, "Bizim ilçemizde 1996 yılında bir kardeşimiz şehit oldu. İlçe mezarlığında kabri var. Kabrinden doğan bir nurun bugün ki kaleyi yaparak büyük bayrağı diktiğimiz yere geldiğine dair rivayetler vardı. Böyle bir maneviyat varsa görüp görmemekte öneli değil dedik, bu talebi yerine getirmek istedik. Dört ay gibi kısa sürede büyük bayrağın olduğu yerde, aynı zamanda diğer 22 şehidimiz için de bir anıt yapmak istedik. Hem de onlar için birer Fatiha okutmak istedik. 2017 yılının haziran ayında başlayıp Ekim ayında bitirdik. Halkımız tarafından beğenildi. Oraya İstiklal Marşımızın giriş kelimesi olan 'korkmayı' yazarak birde mesaj vermek istedik. Şehitlerimizi de temsil eden 22 bayrağımız ile şunu demek istedik. Rabbimizden başka hiç kimseden korkmayacağız. Vatanımıza, milletimize, yapmamız gereken ne hizmetler varsa bunları yapacağız."dedi.

İlçede bir çok kişinin kabrinden tepeye nur yükseldiği rivayet ettiği şehit Piyade Çavuş Üzeyir Gençdoğmuş, Kars'ın Kağızman ilçesinde 1993 yılında şehit oldu. Gençdoğmuş ilçe mezarlığına defnedildi.

Havadan Görüntülenen O Kalenin Manevi Sırrını Belediye Başkanı Anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Havadan Görüntülenen O Kalenin Manevi Sırrını Belediye Başkanı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement