Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu Açıklaması

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu Açıklaması

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, ilçeyi ipek halı dokur gibi dokuduklarını belirterek Havran'ı Edremit Körfezi'nin parlayan yıldızı yapmak için kararlı olduklarını belirtti.

24.01.2012 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, ilçeyi ipek halı dokur gibi dokuduklarını belirterek Havran'ı Edremit Körfezi'nin parlayan yıldızı yapmak için kararlı olduklarını belirtti.

Lofçalıoğlu, Eybek suyu projesinin onaylanması halinde ilçeye bir an önce gelebilmesi ve vatandaşın bir an önce içebilmesi için işçilerle dağda yatacağını, ilçeye jeotermalin de gelmesi halinde de getirenleri omuzun da şehir içerisinde gezdireceğini söyledi.

Tüzün Kafe'de düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu'nun yanısıra, başkan yardımcısı Metin Pala, meclis üyeleri Mehmet Eyi, Halil Kuleli, Yusuf Özkan, Nuri Öztemmuz, Hasan Sosyal, il genel meclis üyesi İbrahim Yılmaz Duman, Ak Parti İlçe Başkanı Emin Ersoy, yerel ve ulusal gazete ve televizyon temsilcileri katıldı. 2009 yılından bugüne yaptığı faaliyetleri anlatan Başkan Lofçalıoğlu "Havran'ı ipek halı gibi dokuyoruz. Havran'da girilmedik cadde ve sokak bırakmadık. Büyük bir gayretle çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devlet yatırımlarını ilçemize getirebilmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Lofçalıoğlu, şunları söyledi:

"Havran'ı kasaba görüntüsünden çıkarıp, tarihi dokusunu bozmadan modern bir şehir inşa ediyoruz.. Havran'dan halk Edremit'e giderken şimdi iş adamları olsun,yatırımcılar olsun, vatandaşlar dahil Havran'a gelmek isteyecekler. Havran'ın makus talihini değiştiriyoruz "

"SEÇİM BROŞÜRÜNDEKİ VAATLERİMİZDEN JEOTERMAL HARİÇ HEPSİNİ TEK TEK YERİNE GETİRDİK"

"2009 seçimlerinden bu yana ekip arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden Havran için çalışıyoruz. Seçimden önce bir broşür yayınladık ve bundan Havran'a 2000 tane dağıttık. Her evde bunlardan var. Bu broşürde vaat ettiğimiz bütün projeleri tek tek gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü orada da dediğimiz gibi işimiz hizmet, gücümüz milletir. Havran'lılar bizi seçti, biz de elimizden geleni yapıyoruz. Devlet yatırımlarının ilçemize getirebilmek için Havran milletvekilimiz, diğer milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile omuz omuza vererek çalışacağız. Öncelikle bugüne kadar Havran'a bir çivi çakmış olan bütün Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum, ölmüş olanları da rahmetle anıyorum. Bu arada bugün 24 Ocak. Katledilen

Uğur Mumcu'yu da saygı ve sevgiyle anıyoruz"

"HAVRAN KÖRFEZ'İN PARLAYAN YILDIZI"

"Seçimlerde Havran Körfez'in parlayan yıldızı olacak" dedik. Nitekim de dediğimiz gibi yaptığımız hizmetler de bunu gösteriyor. Örneğin Havran'a toplantı yaptığımız bu tesis kazandırıldı. Öğrencilerimize dershane sözü verdik. Dershane yapıldı. Havran'a yeni iş sahaları açtık. Belediye ticarethane olmayacak dedik. Düğün salonlarını alıp restore ettik ve Havran'a yakışır bir hale getirdik. Bugün bildiğiniz gibi düğün kiraları 3 bin liradan başlıyor. Biz fakir fukarayı düşünerek düğün salonumuzu onlara destek amacıyla ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Maddi durumu yerinde olanlar içinde hafta sonu 400 TL, hafta içi de 200 TL'den kiraya veriyoruz. Maddi durumu olmayanlara da ücretsiz yapıyoruz."

"CENAZE MASRAFLARI BİZDEN"

"Cenazesi olan evlere bir veya iki tava pilav, 100 veya 200 tane ayran veriyoruz. Durumu yetersiz olanların cenaze masraflarını da biz karşılıyoruz."

"BAŞKALARI 300, BİZ BİN KİŞİLİK İFTAR ÇADIRI KURDUK"

"Bildiğiniz gibi Ramazan aylarında İftar çadırları kurduk. Diğer yerler

300 kişilik çadır kurarken, biz bin kişilik iftar çadırı kurabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu çadıra zengin de gelebiliyor, fakir de. Çoğu zaman ben iftarımı bu çadırlarda, halkımla birlikte yaptım. Yine bu mübarek ayda Ramazan eğlenceleri Kavaklı Parkı'nda düzenledik. Eski adet, örf ve geleneklerimizin yaşatılması için Hacivat- Karagöz oyununu sergilenmesini sağladık."

"EYBEK SUYUNU HAVRAN'A GETİRECEĞİM"

"Seçim vaatlerimizin tanıtıldığı bu broşürde yapamadığımız iki konu

var. Birincisi jeotermal, ikincisi de Eybek suyunun evlerimize dağıtılmasıdır. Bizim dağda kendi bölgemiz içinde akan sularımız var. Bu sulardan Tebeoba ve Kabalak köyleri kendi çilek tarlalarını suluyor. İller Bankası'nın yüzde 50 hibe projeleri var. Bu işi yapmak için köy muhtarları, ilçe başkanları ve bölgemiz milletvekilleriyle birlikte kollarımızı sıvadık. Suyun Havran'a getireme aşamasında işçiler ile birlikte dağda olacağım. Su gelinceye kadar da dağda kalacağım. Bu sözü de buradan veriyorum. Biz bu memlekette hizmet etmenin onur ve gururunu yaşamak istiyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar şov değil, Allah rızası içindir."

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"

"Ben bir eğitimci olarak, ilçemizdeki eğitim yatırımlarına ayrıca önem veriyorum. Mesleki Teknik Eğitim okulu ve 2 tane anaokulu yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Anaokulu için 7 yüz bin lira İl Özel İdaresi'nden ayırttık. Arsayı 2 dönüm olarak anaokuluna tahsisini yaptık."

"ADLİYE SARAYI İÇİN YER AYIRDIK"

"İlçemize adliye sarayı kazandırılması için 5bin 400 m2 arsayı adliye

sarayı için tahsis ettik. Yine ilçemize toplu

konut yapımı için

çalışmalarımız sürüyor. 2+1 daireyi 70 bin liradan, 3+1 daireyi de 96 bin liradan uygun taksitlerle yaparak, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı hayallerine kavuşturacağız. Körfez'de bizim Pazar yeri gibi kapalı bir pazar yeri daha yok. Hem pazarcılarımız hem de alışveriş yapan vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın da yağmurdan çamurdan etkilenmiyor. Kavaklı Parkı'nın ön kısmını buraya

ilave edeceğiz. Böylelikle parka girmek isteyen vatandaşlarımız sanayi sitesinden geçmek zorunda kalmayacak. Belediyeye ait olan huzurevinin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Hocazade Konağını ihale ederek bitirdik. Şu anda kent müzesi olması yönünde çalışmalarımız sürüyor."

"KİMSEYLE KAVGAMIZ YOK"

"İlçemize hizmet eden bizim başımızın tacıdır. Biz kimseyle kavga içinde olmayız. Kırgınlığımızda olmaz. Gururla söylüyorum. Son dönemde Havran 2 kez milletvekili çıkardı. Biz bağcıyı dövme değil, üzüm yeme derdindeyiz. Bizim Havran sevdamız var. Bundan sonra palavradan değil, medyatik bir başkan göreceksiniz. Biz körfezin diğer ilçeleri ile yarışmak için bunu yapmıyoruz. Havranın önünü açmak, ilçe halkına yaşanabilir bir yer sunmak için çalışıyoruz. Artık geçerken eski bir Havran değil, yeşil modern bir Havran göreceksiniz. Diğer ilçelere halkımız buradan değil, oralardan buralara gelecekler. Çünkü Bizim Havran sevdamız var." diye konuştu.

Toplantı sonrası gazetecilere Lofçalıoğlu, minyatür olarak hazırlanan Kocaseyit heykeli hediye etti.

DİREKSİYONA GEÇEN BAŞKAN LOFÇALIOĞLU YAPILAN HİZMETLERİ GAZETECİLERE GÖSTERDİ

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, hizmete açılan ve çalışmaları süren yatırımları basın mensuplarına yerinde gösterdi. Otobüsün direksiyonuna geçen Lofçalıoğlu, kapalı pazaryeri, kır düğün salonu, kapalıspor salonu, kışlık düğün salonu, eski ve yeni sanayii sitesi, Hocazade Konağı ve son olarak Belediye'nin destek verdiği Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası hizmet binasını basın mensuplarına gösterdi. Havran Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkan Hasan Soysal ise göreve geldiğimde odamız kapanmak üzereydi. 69 üyesi vardı üye sayımızı 150 çıkardık. Belediye başkanımızın destekleri ile kapanmak üzere olan odamıza modern bir hizmet binası kazandırdık" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement