Hayvanseverlerden Başkan Gökçek'e Plaket - Son Dakika
Yerel

Hayvanseverlerden Başkan Gökçek'e Plaket

Hayvanseverlerden Başkan Gökçek\'e Plaket

Gölbaşı Hayvan Barınağı Yönetim Kurulu üyeleri ve bir grup hayvan hakları gönüllüsü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret ederek, sokak hayvanlarına sağlanan imkanlar nedeniyle şükran plaketi verdiler.

04.10.2012 17:18

Gölbaşı Hayvan Barınağı Yönetim Kurulu üyeleri ve bir grup hayvan hakları gönüllüsü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret ederek, sokak hayvanlarına sağlanan imkanlar nedeniyle şükran plaketi verdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına sahip çıkarak korunması ve yaşamlarını daha sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sürdürebilmesi için yaptığı çalışmalar, hem yurt dışında hem de yurt içindeki hayvan sever dernekleri tarafından takdirle karşılanıyor. Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mine Eren, ziyarette bulundukları Başkan Gökçek'e heyet üyeleri adına sokak hayvanlarına sahip çıkmasından dolayı bir şükran plaketi sundu. Eren, 9-10 Eylül tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen ve büyük hayranlık duyduğunu ifade eden dünyanın önemli hayvan sever derneklerinden Brigitte Bardot Vakfı adına Başkan Gökçek'e ayrıca bir teşekkür mektubu de verdi.

"Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için çok teşekkür ediyorum. Bu ödül benim için son derece anlamlı" diyerek vakıf yöneticilerine teşekkür eden Gökçek, sokak hayvanları ile ilgili düşünce ve projelerini şöyle anlattı:

"Ben yürekten inanıyorum, insan hakları ne kadar varsa hayvan hakları da o kadar olmalı. O da Allah'ın bir yaratığı, o da can taşıyor, canı acıyor, üzülüyor, seviniyor, dolayısı ile onları mutlu etmek aynı zamanda bizim dini görevimiz. En büyük sıkıntımız ikilemde kalmak. Bir taraftan 'sokaktaki hayvanı alalım kısırlaştıralım, tekrar bırakalım' diyoruz. Ama hayvanların sayısı çoğalınca sokakta hayvanların meydana getirdiği çeteleşme sonucu vatandaşın şikayeti çoğalıyor. Bir taraftan da hayvanlar özellikle çocuk ve yaşlılara zarar vermesin istiyoruz. Bir taraftan da hayvanları korumamız gerekiyor. Onun için sokak hayvanları için daha geniş ve modern yerler yapmaya kararlıyız. Mekan olarak birkaç yer tespit edildi. Ama Ankara'ya uzak olması bizi değişik yer arayışlarına sevk etti. Öyle zannediyorum ki 15 gün-1 ay içerinde kesin bir yer belirlenecek ve hayvanların barınabileceği daha modern yerler yapacağız. Bir de şöyle bir temayül başladı. Nasıl olsa burada bir hayvan barınağı var, başka vilayetlerden sokak hayvanlarını toplayalım buraya bırakalım. Bu çok sık yapılan bir iş haline geldi. Onun için biz gerekli önlemlerimizi alacağız. Hem hayvanlarımızı koruyacağız hem de

insanlarımızı koruyacağız. Zor bir iş ama mutlaka yapmamız lazım. En güzel çözüm sokak hayvanlarını sahiplendirebilmek. Onun için de ben bir proje düşündüm. Vatandaşlar sahiplenirken bu hayvanların sempatik ve gösterişli olanlarını seçiyorlar. Sokakta başıboş dolaşan hayvanlardan hiç olmazsa seçtiklerimizi bir yerde teşhir edelim sahiplendirelim diyoruz, böyle de bir projemiz var."

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜK HAYVANAT BAHÇESİ ANKARA'YA"

Başkan Gökçek, hayvanların olabildiğince huzurlu yaşayacağı geniş mekanlarda mutlu olabileceklerini ve vatandaşların da onları yakından tanıma fırsatı bulacağı Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesinin Ankara'da yapılacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Ankara'ya Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesini Atatürk Orman Çiftliği'nde yapma hazırlığı içindeyiz. Bu ay içerisinde fiili çalışmalarına başlayacağımız bu projeyi, 2013 yılı içerinde tamamlayacağız. Hem safari park hem de normal hayvanat bahçesi olacak. Bunun da Ankara'ya çok şey kazandıracağına inanıyorum. Çocuklarımızı evcil hayvanlarla tanıştırmak önemli hedeflerimiz arasında. Park içerisinde 20'şer, 30'ar gruplar halinde bulunacak hayvanlar çocuklarda hayvan sevginin arttırılmasını sağlayacak. Sincan ve Keçiören evcil hayvan parklarımızda çocukların hayvanlara gösterdiği ilgi, bu yöndeki gayretimizi arttırıyor. Sizin de destekleriniz ve elbirliğiyle daha güzel işler yapacağımızı ümit ediyorum."

Ankara Büyükşehir Belediyesi, evcil hayvanların muayene, tedavi, kısırlaştırma ve aşı işlemlerini yerine getirerek, sahipsiz hayvanların da yaşam alanlarında insanlarla birlikte sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlıyor. 2006 yılından 2012 yılı Ağustos ayına kadar sahipsiz sokak hayvanlarına kısırlaştırma, aşılama ve paraziter ilaç uygulaması başta olmak üzere 86 bin 865 adet veterinerlik hizmeti verildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca sokak hayvanlarının beslenme, tıbbi malzeme ve ilaç ihtiyaçları için bazı gönüllü hayvansever kuruluşlara aylık ayni yardım yapıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvanseverlerden Başkan Gökçek'e Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement