Haziran Ayı Enflasyon Rakamları - Son Dakika
Güncel

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, haziran ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili, "Haziran TÜFE artışı, emekliler için beklentilerin altında kaldığından, hükümetin bu durumu yeniden değerlendirmesi gerekiyor.

03.07.2017 17:44

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, haziran ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili, "Haziran TÜFE artışı, emekliler için beklentilerin altında kaldığından, hükümetin bu durumu yeniden değerlendirmesi gerekiyor." değerlendirmesine bulundu.

TÜED Genel Başkanı Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) mevcut enflasyon oranı hesaplama sisteminin bilimsel gerçekleri yansıtmadığını savunarak, hesaplamada dikkate alınan 125 gıda maddesinin önemli bölümünde artış görüldüğünü, domates ve patateste görülen azalmaların gıda enflasyonunu etkilediğini öne sürdü.

Ergün, haziranda emeklinin ağırlıklı harcaması olan tavuk eti, ekmek, sivri biber, salatalık, patlıcan ve limonda artış olmasına rağmen, bu gıda maddelerinin temsil oranının düşüklüğü nedeniyle enflasyon hesaplamasına yansımasının da düşük olduğunu iddia etti.

TÜFE'ye endeksli artışların düşük gelirlileri cezalandırdığını ve yüksek aylık alanları koruduğunu savunan Ergün, emekliler ve çalışanlar için daha adil bir sistemin getirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

"Sözleşme acilen revize edilmeli"

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Bayram Zengin de TÜFE'deki 0,27'lik düşüşe rağmen, memurlara verilen ocak zammının tamamının geri alındığını ve memurların yüzde 2,89 enflasyon alacağının olduğunu öne sürdü.

Hükümet ile Memur-Sen'in imzaladığı toplu sözleşme ile ocakta alınan artışın ilk ay eridiğini ileri süren Zengin, şubattan itibaren memurların enflasyon kayıplarının artmaya başladığını, emekli aylıklarında da aynı kaybın yaşandığını iddia etti.

Memur-Sen'in toplu sözleşme sürecindeki tutumunu eleştiren Zengin, memur toplu sözleşmesinin acilen revize edilmesi ve kayıpların karşılanmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haziran Ayı Enflasyon Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement