Hessen'de Ödülün Konusu 'Uyum ve Çocuklar' - Son Dakika
Güncel

Hessen'de Ödülün Konusu 'Uyum ve Çocuklar'

Hessen\'de Ödülün Konusu \'Uyum ve Çocuklar\'

Hessen Eyalet Hükümeti'nden yapılan açıklamada çocukların toplumun geleceği olduğu ifade edilerek şöyle denildi: "Onlar, insanların korkusuzca barış içinde birlikte yaşadığı bir dünyaya umut anlamına geliyor.

01.05.2018 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hessen Eyalet Hükümeti'nden yapılan açıklamada çocukların toplumun geleceği olduğu ifade edilerek şöyle denildi: "Onlar, insanların korkusuzca barış içinde birlikte yaşadığı bir dünyaya umut anlamına geliyor. Halil Cibran'ın dediği gibi, 'Büyüyünce kanat takmaları isteniyorsa, küçükken köklerine gitmek gerek...' Birbirlerine değer vermeleri ve kişisel çevrelerinde bunu hissetmeleri özellikle önemlidir. Çocukları mümkün olduğu kadar erken yaşlarda desteklemek, gelişmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu sayede yalnızca eğitim ve sonraki yıllarda iş ve gelir kapısı açılmayacak. Çocukların toplumsal aidiyet duygusu geliştirebilmeleri, toplumun önemli bir parçası olduklarını anlayabilmeleri için de temele ihtiyaçları var. Bu nedenle çocuklara teşvik, toplumsal uyumun başarısı için gerekli ön koşuldur. Daha açık ifade etmek gerekirse çok kültürlülüğün olağan hale gelmesi, hayatımızı zenginleştirmesi için çocuklarımız doğru elçilerdir."

DÖRT YAŞINA KADAR...

"2018 Hessen Eyaleti Uyum Ödülü, dört yaşına kadar göçmen veya mülteci çocuklarını güçlendiren, teşvik eden Hessen'den kişi, grup veya projelere verilecek. Ödüle konu olan projeler denenmiş ve başarıya ulaşmış olması gerekir. Çalışmalar farklı yaş grupları ve yaşam alanları için uygulanmış olabilir. Gönüllülük prensibine dayalı çalışmalar arzu edilir. En erken 31 Aralık 2018 tarihinde sonlanacak projeler olmalıdır."

29 HAZİRAN'A KADAR

Ödül başvuruları 29 Haziran'a kadar, yazılı olarak Hessisches Ministerium für Soziales und Intergration Referat VI 1 B, z. Hd. Frau Korn Sonnenberger Str 2/2a, 65193 Wiesbaden posta adresine veya integration@hsm.hessen.de mailine yapılması istendi.

Başvuru dilekçesi www.integrationskompass.de internet adresinden alınabilecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Hessen'de Ödülün Konusu 'Uyum ve Çocuklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    12:54 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    12:52 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Vali Su, programda yaptığı konuşmada, milletin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını vurgulayarak, şehitlerin ve gazilerin her zaman hatırlanacağını ve destekleneceğini belirtti.

  • Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı
    12:51 Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Olayın ardından kaçan Ümit Y'nin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Emre T. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti
    12:50 Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi.

  • BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu
    12:50 BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani yardım malzemelerine tam ve sınırsız erişimin sağlanması için İsrailli yetkililere çağrıda bulundu.


Advertisement