"Heybeliada'da Sağlık Skandalı" Haberi - Son Dakika
Güncel

"Heybeliada'da Sağlık Skandalı" Haberi

"Heybeliada\'da Sağlık Skandalı" Haberi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dokucu: "Ali Mert’in kolu bir şekilde kurtuldu o anlamda bir düzeltmeyi yapmak isterim. Ancak bakımı devam ediyor" "Deniz ambulansıyla alakalı bir hazırlık içerisindeyiz"

07.09.2013 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Ali İhsan Dokucu, geçen ay bazı internet sitelerinde yer alan " Heybeliada'da Sağlık Skandalı" haberiyle ilgili, "" Ali Mert'in kolu bir şekilde kurtuldu o anlamda bir düzeltmeyi yapmak isterim. Ancak bakımı devam ediyor" dedi.

Dokucu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İstanbul Ticaret Odası'nda basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda geçtiğimiz günlerde adalarda yaşandığı iddia edilen sağlık sorunuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Dokucu, adalarla alakalı sağlık konusunun, söz konusu habere konu olan olaydan sonra biraz daha alevlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir yanlış bilgiyi düzeltmekle başlayayım. Her seferinde kolunu kaybeden diye geçti. Ali Mert'in kolu bir şekilde kurtuldu o anlamda. Bir düzeltmeyi yapmak isterim. Ancak bakımı devam ediyor. Maalesef sağlık bilinci bakımından bakıldığında başta kendisi ve ailesi tarafından yanlış bir tutum izlenmiş. Kaza sonrasında çağrı yapıp ambulansı beklemektense koşarak 200 metre civarında dolayısıyla kan kaybını artırarak bir eylem yapılmış. Hastamız çok kan kaybetmiş. Heybeliada'da o gün bir hekim arkadaşımız 12 dakika sonra hastaya müdahale ediyor. 3 tane damar yolu açıyor. Hastanın kalbi duruyor tekrar geri çeviriyor."

Ambulans teknelerinin birinin bakımda olduğunu, diğerinde ise o gün itibarıyla teknik bir arıza çıktığını anlatan Dokucu, "Belediyeden ambulans gelirken vaktin çok kıymetli olmasından dolayı askerler bizzat sıhhiyede öneriyorlar öyle bir tercih oluyor. Ancak hastanın çok ağır olduğunu lütfen kabul edin. Birçok yerde böyle hastaların belki ölmesi mukadderat. Ancak biz buna etkin şekilde müdahale ettik" diye konuştu.

-"Gerekli dersler alındı"

Dokucu, olaydan dersler alındığını anlatarak, bugün itibarıyla Heybeliada, Burgazada ve diğerleri için de artık tam zamanlı ambulans hizmeti verilmeye başlandığını ifade etti.

Dokucu, şöyle devam etti:

"Adaların başka çaresi yok. Biz de o anlamda inisiyatif aldık. Sayın Bakanım da takip ettiler. Biz bütün adalarda ivedi ulaşabileceğimiz hastayı hızlı bir şekilde müdahale edeceğimiz acil sistemi kurguladık. İkinci aşamada adalarda bir hastane meselesi ki Büyükada'daki hastanemiz 40 yaşında ve maalesef kötü şartlarda. İnsan hayatı açısından da hem hizmet vermek hem de deprem güvenliği açısından riskli bir alan. Bu sene yıkımı oluyor. Şu an ihale ediliyor her şeyi bitti. Kanaatim odur ki 12 aylık da bir ihale süreci verildi. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde süreç biterse en fazla 1.5 yıl içerisinde orada çok da güvenli modern bir hastanemiz yapılacak. Ama adalarda biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Yine prefabrik küçük hastanecik acil hizmetlerin yapıldığı bir hastanecik yapılacak oraya."

-"Deniz ambulansıyla alakalı hazırlık içindeyiz"

Adalarda şu an ambulans bulunduğunu dile getiren Dokucu, "Deniz ambulansıyla alakalı bir hazırlık içerisindeyiz. Bir başka sistem düşünüyoruz. İhalesi kesinleşmedi. İmza altına alınmadığı için arz edemeyeceğim detayları. Ancak gerek adalar arasında gerekse şehre hasta transferiyle alakalı çok farklı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Limanı, iskelesi olmayan yerlerden de hasta alacağımız bir metod geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Dokucu, adalarda kış nüfusunun 14 bin olduğuna dikkati çekerek, "Sağlıkta insan gücü açısından ciddi bir insan gücü ayırdık. Bu, tabi oradaki insanların sağlık hizmetine başka türlü ulaşamamasının getirdiği bir zorunluluk olarak görülüyor. Gerek temel sağlıkla alakalı, gerek tedavi edici hizmetlerle alakalı durum çok daha iyi noktada. Acilde de bütün adalar 24 saat acil sağlık hizmetleri açısından kapsama alanına alınmıştır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Heybeliada'da Sağlık Skandalı' Haberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement