Hiç Bir Şekilde Erken Seçim Yok" - Son Dakika
Güncel

Hiç Bir Şekilde Erken Seçim Yok"

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin, "Hiçbir şekilde erken seçim yok. Yerel seçimler normal takviminde yapılmak durumunda.

04.07.2018 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Hüseyin Sezen, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin, "Hiçbir şekilde erken seçim yok. Yerel seçimler normal takviminde yapılmak durumunda. Şu anda görünen o, dolayısıyla bizim de bu konuda bir çalışmamız yok." dedi.

Sezen, Tanıtım ve Medya Başkanı Zahit Özer ile kentteki bir kafede düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir seçim dönemini atlattıklarını belirterek, vatandaşları bilgilendirme noktasında Afyonkarahisar'da görev yapan gazetecilere teşekkür etti.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sezen, yerel seçimlerin erken yapılması şeklinde hazırlıklarının olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hiçbir şekilde erken seçim yok. Yerel seçimler normal takviminde yapılmak durumunda. Şu anda görünen o, dolayısıyla bizim de bu konuda bir çalışmamız yok. Yerel seçimlerin erkene alınması için bir Anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa gereğince de son bir yıl içerisinde erken seçim kararı alınamıyor. Teknik olarak da mümkün gözükmüyor."

"İdam cezasının çıkması gerektiğini düşünüyorum"

Sezen, yaşanan çocuk istismarı ve cinayetleriyle ilgili olarak da bu konuda parti olarak duruşlarının net olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemizde tecavüz ve vahşi cinayetler için idam cezasının çıkması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef, CHP Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı Candan Yüceer'in vicdanları sarsan bir beyanatı olmuştur. Hadım ve idamın insanlık onuruna aykırı ve kesinlikle bunu kabul etmediklerini belirttiler. Meclise de gelirse de ret oyu vereceklerini açıkladılar. Hatta devletin tecavüzcülerin koruması gerektiği şeklinde açıklaması var. Bunları halkımızın vicdanına bırakıyorum. Bence bu suçun en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Cezası da idam olmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hiç Bir Şekilde Erken Seçim Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement