Hidayet'le Olmadı, Kısmet Enes'eymiş - Son Dakika
Spor

Hidayet'le Olmadı, Kısmet Enes'eymiş

Hidayet\'le Olmadı, Kısmet Enes\'eymiş

Milli basketbolcu, Utah Jazz tarafından 3'üncü sırada draft edilen Enes Kanter ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

25.06.2011 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA'de Utah Jazz forması ile mücadele eden milli basketbolcu, geçtiğimiz günlerde Utah Jazz tarafından 3'üncü sırada draft edilen Enes Kanter ile ilgili düşüncelerini, uzun süren sakatlık problemini, NBA'de son günlerde yaşanan problemleri, Fenerbahçe Ülker- Galatasaray Cafe Crown arasındaki final serisi ve A Milli Basketbol Takımı'nın Avrupa Şanpiyonası'nda göstereceği mücadele hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Öncelikle Utah Jazz'ın 3'üncü sıradan Enes Kanter'i draft etmesine değinen milli basketbolcu; "Enes ile henüz tanışmadım. Fakat Amerika'da Enes'i sorduğum kişiler hep olumlu şeyler söyleyerek, oldukça yetenekli olduğunu belirttiler" dedi. Ayrıca Utah Jazz'da aynı pozisyonda oynayacaklarını ve bu pozisyonda takım içerisinde fazla oyuncu bulunmasına da değinen Mehmet Okur; "Ekmek aslanın ağzında" diyerek de formayı kapmanın oldukça zor olduğunu belirtti.

"ENES'E ELİMDEN GELDİĞİNCE AĞABEYLİK YAPARIM"

Uzun süredir Utah Jazz'da forma giydiğini belirten Mehmet Okur; 19 yaşında oldukça yetenekli olan Enes'e takım içindeki durumu, sistemi ve yapılması gerekenleri anlatarak çok kısa sürede takıma uyum sağlamasına yardımcı olacağını belirtti. "Çünkü Enes'in Basketbol Milli Takımı tarafından 2012 Avrupa şampiyonası'na da çağrılacağını düşünüyorum. Bu nedenle Enes'in Utah Jazz'da ilk yılında göstereceği performans Türk Mili Basketbol takımına da olumlu yansıyacaktır" dedi.

MEHMET OKUR'DAN ENES'E TAVSİYE

"Hidayet ile aynı takımda oynamanın hayallerini kuruyorduk. İleride bir gün bunu gerçekleştirmek istiyorduk fakat olmadı. Enes'e nasipmiş" diyen tecrübeli oyuncu, genç yeteneğe tavsiyelerde de bulundu. Okur, Enes Kanter'in; "Beni alan takım play-off'lara katılır" şeklindeki iddialı sözlerini değerlendirirken 19 yaşındaki yıldız için şunları da dile getirdi:

"Enes'in şu anda ayakları yerden kesildi. Hayallerine ulaştı ve NBA'de oynayacak. Kendine güveni olması tabii ki iyi ama 2 sene maç eksiği var. O'na tavsiyem takımda her zaman oynayacakmış gibi hazır olması"

"HEDEF DAİMA ŞAMPİYONLUKTUR"

2012 Basketbol Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan A milli takım için de "A Milli Basketbol takımının hedefi her zaman şampiyonluktur" diyen Mehmet milli takımın Dünya Şampiyonası'nda çok iyi bir performans gösterdiğini artık hedefin Olimpiyatlar ve madalyalar olduğunu belirtti.

FENERBAHÇE ÜLKER-GALATASARAY CAFE CROWN FİNAL SERİSİ NEFESLERİ KESTİ

Okur ayrıca Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Cafe Crown Final serisi ile adeta insanların basketbola kilitlendiğini belirtirken "Sezon başında herkes Fenerbahçe Ülker- Efes Pilsen finali bekliyordu. Fakat Galatasaray Cafe Crown'ın göstermiş olduğu performans diğer kulüplere de örnek olacaktır. Final serisi çok zevkli oldu" dedi. Bu takımların Türk basketbolunda lokomotif olmaları ve Euroleague'de başarı sağlayarak Türk Basketbolunu Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmeleri gerekir" dedi.

"NBA'İN NORMAL SEZONDA BAŞLAMASI ZOR"

Uzun süren sakatlığına ve NBA'deki kulüp sahipleri ile oyuncular arasındaki anlaşmazlığa da değinen Mehmet Okur; "NBA'de Lokavt olabilir. Bu durum sonucunda oluşacak zaman kaybında sakatlığımdan doğan idman eksikliğini gidereceğim" dedi. Bu sürecin oldukça hassas bir süreç olduğunu belirten Okur; bu gelişmelere bakıldığında sezonun Eylül ayında başlayabileceğini belirtti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Hidayet'le Olmadı, Kısmet Enes'eymiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement