Hizbut Tahrir'e Darbe - Son Dakika
Güncel

Hizbut Tahrir'e Darbe

Hizbut Tahrir\'e Darbe

Hizbut Tahrir'in Ege Yapılanmasına Darbe, 5 Gözaltı.

08.07.2011 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Malatya, Batman ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi oldukları ileri sürülen 5 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Şeriat esaslarına dayalı hilafet devleti kurmayı amaçladıkları öne sürülen 3 şüpheliden 1'i tutuklanırken, Ege Bölge sorumlusu oldukları iddia edilen ve sonradan gözaltına alınan 2 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda geçen pazartesi günü İzmir, Malatya ve Batman'da düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi olduğunu belirlediği S. O. (22), öğretmen F. Ç. (27) ve işçi A. B. 'yi (28) gözaltına aldı. 3 şüpheli, işlemleri tamamlandıktan sonra dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden meslek yüksek okulu öğrencisi S. O. tutuklanırken, diğer ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İFADELER ÜZERİNE 2 GÖZALTI DAHA

Bu şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, soruşturmayı derinleştirerek Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumlusu oldukları belirlenen makine mühendisi B. K. (35) ile kimya mühendisi S. Ç. 'yi (26) Bursa'da düzenlediği operasyonlarla yakaladı. Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dergi, gazete, yasak yayın ve örgüt için eğitim amaçlı hazırlanmış belgeler ele geçirildi. Amaçları, şeriat esaslarına dayalı hilafet devleti kurmak olduğu belirtilen şüphelilerden B. K. 'nin, Lübnan'da örgütün eğitim ve konferans çalışmalarına katıldığı tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan B. K. ile S. Ç. de bugün adliyeye sevkedildi.

Emniyet yetkilileri, operasyonla Ege Bölgesi'nde yapılanma içinde bulunan Hizbut Tahrir örgütünün çökertildiğini açıkladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hizbut Tahrir'e Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement