Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği" Paneli - Son Dakika
Güncel

Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği" Paneli

Hoca Ahmet Yesevi\'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği" Paneli

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), "Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği" konulu panel düzenlendi.

23.11.2016 13:09

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), "Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği" konulu panel düzenlendi.

Üniversitenin BESYO Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversite olarak kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirtti.

"Bizler Kubbet-ül İslam olarak adlandırılan tarihi bir yerleşim yerine sahip şehirde kurulan bir üniversiteyiz." diyen Rektör Doğru, şöyle konuştu:

"Ahmet Yesevi Üniversitesi ile bir protokolümüz var. Türk dünyasındaki farklı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bulunduğumuz yörenin farkındalığını ön plana çıkarmak için Türk Konseyi'ne üye olduk. Türk Konseyi çerçevesinde Türk İslam alanında birçok çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum."

Panel, soru cevap bölümünün ardından Doğru'nun konuşmacılara teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler takdim etmesiyle sona erdi.

Panele, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hoca Ahmet Yesevi'yi Anlamak ve Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement