Hollanda'da Psv Eindhoven Puan Farkını Korudu - Son Dakika
Spor

Hollanda'da Psv Eindhoven Puan Farkını Korudu

Hollanda\'da Psv Eindhoven Puan Farkını Korudu

Alkmaar’ı 4-2 yenen lider PSV Eindhoven, 12 puanlık farkı sürdürdü.

16.02.2015 10:48

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nin (Eredivisie) 23. haftasında zorlu takibi AZ Alkmaar’ı 4-2 yenen PSV Eindhoven, 12 puanlık farkla liderliğini sürdürdü.

Ligde uzun zamandır zirvede yer alan PSV, Alkmaar ile deplasmanda karşılaştı. Afas Stadı’nda oynanan maça hızlı başlayan PSV, De Jong’un 3 ve 8. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. Karşılaşmada dengeyi sağlamaya çalışan ev sahibi ekip, Henriksen’in 40. dakikadaki golüyle durumu 2-1’e getirdi ve devre bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının ilk bölümlerinde etkili ataklar geliştiren Alkmaar, 49. dakikada Mühren ile maçta 2-2'lik beraberliği yakaladı. Golden sonra baskı kuran PSV, 58. dakikada Winjanldum ve 60. dakikada De Jong’un golleriyle maçtan 4-2 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyetle puanını 61’e çıkaran lider PSV, en yakın rakibi Ajax’la arasındaki 12 puanlık farkı korudu. Alkmaar ekibi ise 41 puanda kaldı.

Ligin ikinci yarısına iyi başlayamayan Ajax, evinde ağırladığı Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Twente engelini 4-2'lik skorla rahat aştı. Ajax, Amsterdam Arena Stadı’nda 50 bin kişinin izlediği ve Türk kökenli hakem Serdar Gözübüyük’ün yönettiği maçta galibiyeti iki yarıda bulduğu gollerle elde etti. Amsterdam ekibine galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Viergever, 15. dakikada Bazoer, 68 ve 75. dakikada Kishna atarken, konuk takımın golleri ise 6. dakikada Corona ve 50. dakikada Ziyech’in ayağından geldi. Puanını 49’a çıkaran Ajax, ikinci sıradaki yerini korurken, üst üste üçüncü mağlubiyetini yaşayan 34 puanlı Twente, 8'inci sıraya geriledi.

Eredivisi’de yıllardır şampiyonluk hasreti çeken Feyenoord, ligin alt sıralarında yer alan Heracles Almelo deplasmanında 2-0 yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Feyenoord’un etkili olamadığı Almelo’daki maçta ev sahibine galibiyeti getiren golleri 45+2. dakikada Linssen ve 85. dakikada Bruns attı. Feyenoord, Zwole ve Alkmaar gibi rakiplerinin de mağlup olduğu haftada 41 puanda kalarak 3. sıradaki yerini korudu.

Depay 15 golle lider

Eredivisie’de gol krallığı yarışında haftayı boş geçen PSV’den Depay, 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 13’er golle Heerenveen’den Uth, PSV’den De Jong ve ADO Den Haag’tan Kramer takip etti.

Eredivisie’nin 23. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

Alkmaar-PSV: 2-4

Almelo-Feyenoord: 2-0

Vitesse-Willem II: 2-0

Excelsior-Groningen: 1-1

ADO Den Haag-NAC Breda: 3-2

Cambuur-Heerenveen: 2-1

Utrecht-Dordrecht: 6-1

PEC Zwolle-Go Ahead Eagles: 0-1

Ajax-Twente: 4-2

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hollanda'da Psv Eindhoven Puan Farkını Korudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement