Hopa'da Gözaltına Alınan 30 Kişi Erzurum'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

Hopa'da Gözaltına Alınan 30 Kişi Erzurum'a Getirildi

Hopa\'da Gözaltına Alınan 30 Kişi Erzurum\'a Getirildi

Başbakan'ın geçen Salı günü Hopa'da düzenlediği miting sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 30 kişi, Erzurum'a getirildi.

04.06.2011 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan'ın geçen Salı günü Hopa'da düzenlediği miting sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 30 kişi, Erzurum'a getirildi. Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılacak olan kişilerin savunmasını yapmak için İzmir'den Baro Başkanı Sema Pektaş ile İstanbul ve Ankara'dan avukatlar Erzurum Adliye Sarayına geldi. Artvin'in Hopa İlçesi'nden bugün sabah saatlerinde Özel Harekat timlerinin konvoyu eşliğinde iki minibüsle Erzurum'a getirilen 30 kişi, önce Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Gözaltında bulunanların muayeneleri yapılırken, görüntü almak isteyen basın mensuplarına özel güvenlikçiler izin vermedi. Hastaneye alınan 30 kişinin muayenesi devam ederken, Erzurum'a gelen İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, Adliye Sarayı önünde şu açıklamayı yaptı:

DEMOKRATİK MUHALEFET HAKLARINI KULLANDILAR

"Hopa'da insanlar demokratik muhalefet haklarını kullandılar. Bu haklarını kullanmaktan dolayı da terör örgütü üyesi olmak sıfatıyla gözaltına alındılar. Şimdi onlar terör örgütü üyesi şüphelisi sıfatıyla Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde sorguları yapılacak. Barolar insan haklarını korumak, hukukun üstünlüğünü hayata geçirmekle görevli ve ödevlidirler. Bu görevimiz nedeniyle Erzurum'a geldik. Gözaltı sırasında işkence iddiaları var. "

Ankara Barosu Avukatı Suna Coşkun da, Hopa'da gözatına alınanların 2009/11 sayılı yasa gereği memura mukavemet ve kamu malına zarar vermek suçundan sorgulanmaları gerektiğini ancak örgütlü olarak saldırmak, mala zarar vermek, devlet yetkisine karşı otoriteyi sarsacak eylemlerde bulunmak gibi çok geniş bir suç kapsamı içine alındıklarını söyledi. Suna Coşkun, "Yeni bir suç yaratılmış ve bizim müvekkillerimiz o suçun içine sokulmuştur. Hopa'da hala arananlar var ve gergin bir hava var. Tüm Hopa kendini zanlı hissediyor. Hemen hemen tüm müvekkillerimiz evlerinden alındıklarında darp edildiler. Gözlerinde kafalarında, ağızlarında, burunlarında darp izleri var. Bir müvekkilim evinden alınırken göğsüne yediği dipçikle kaburgası kırıldı. Karakola götürülürken güvenlik koridor oluşturdu ve geçerken kafalarına gözlerine joplarla vurdular" diye konuştu.

GÖZALTINDAKİLER

Hopa'da gözaltına alınarak Erzurum'a getirilenlerin adları şöyle: "Yunus Aksu, Efraim Vayiç, Cemil Aksu, Önder Öner, Görgü Demir Penge, Pınar Kaplan, İbrahim Aksu, Şinasi Gümüşkaya, Metin Yılmaz, Hüseyin Ustabaş, Ali Aksu, Murat Cihan, İdris Akbıyık, Şenol Çelik, Emine Akyıldız, İsrafil Vayiç, Yavuz Yenigül, Cengiz Akyüz, Erdal Türker, Eder Yalçın, Şefik Kalkan, Gökhan Karabulut, Emrah Civelek, Hakan Tantoğlu, Resul Köse, Erhan Köse, Erdoğan Ustabaş, Şaban Kotil, Tanju Aksu, Şafak Ustabaş. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hopa'da Gözaltına Alınan 30 Kişi Erzurum'a Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement