İBB Engelliler Spor Şöleni Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

İBB Engelliler Spor Şöleni Devam Ediyor

İBB Engelliler Spor Şöleni Devam Ediyor

'Engelliler Spor Şöleni' etkinlikleri Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen turnuvalar ile devam etti.

30.09.2013 10:10  Güncelleme: 16:32

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik çalışmaları her alanda hız kesmeden devam ediyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Spor A.Ş. işbirliğinde yıl boyunca düzenlenen Engelliler Spor Şöleni ile engelli sporcular çeşitli branşlarda ter döküyor. 30 Mayıs'ta Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen basketbol turnuvası ile start alan İBB Engelliler Spor Şöleni 25 Mayıs Çarşamba günü Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile devam etti.

İSEM'e bağlı merkezler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan 200'ü aşkın engelli sporcunun katıldığı Engelliler Spor Şöleni'nde masa tenisi, masa hokeyi, langırt, bilardo gibi çeşitli dallarda yarışmalar gerçekleştirildi.

Etkinlikleri Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçubar, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSEM Müdürü Bekir Köksal, Spor AŞ Genel Müdür Yardımcıları Serhat Karadağ ve Selim Terzi, Organizasyon Müdürü Deniz Adar ile çok sayıda vatandaş takip etti.

Büyük heyecanın yaşandığı yarışmalar oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan yarışmalar sonucunda Masa Tenisi'nde bayanlar 10-15 yaşta Kevser Udu Yılmaz , erkeklerde Mustafa Uğur, 15 yaş üstünde bayanlarda Sevda Öztürk, erkeklerde Mehmet Keskin şampiyon oldular. Masa Hokeyi yarışlarında 10+15 yaş bayanlarda Büşra Bingöl, erkeklerde Ziya Gemici, 15 yaş üstü bayanlarda Sibel Ateş, erkeklerde Abdulhalim Özdemir birinci oldular. Langırt yarışmalarında kızlarda Elif Perçin, erkeklerde Emre Ekmekçi şampiyonluğa ulaşırken 'Üç Top Bilardo'da Caner Karaca, 'Amerikan Bilardo'da ise Erkan Yılmaz ilk sırada yarışları tamamladılar.

Engelliler Spor Şöleni'ninde İşitme Engelliler Günü'ne özel etkinlikler de gerçekleşti. Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler kapsamında "İşitme Engelli Aileler ve İşitme Engelliler ile Çalışan Profesyonellere Destek Semineri" gerçekleştirilirken işitme engelliler için sinema gösterimi ve işitme engelli okullar arası bilgi yarışması etkinlikleri yapıldı. Engelliler Spor Şöleni'nin sonunda İSEM Mehteran Takımı mini bir konser verirken, Ümraniye Engelliler Derneği Folklor Grubu yöresel oyunlar sergiledi. İSEM Müzik Grubu da sıra gecesi etkinliği düzenledi. Engelliler Spor Şöleni madalya töreni ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi engelli bireylerin zihinsel-bedensel koordinasyonunun gelişmesi ve psiko-motor becerilerinin artması için alanında uzman eğitmenler ile pek çok spor eğitimi ve sosyal organizasyon gerçekleştiriyor. Engelli sporcuların almış oldukları spor eğitimleri neticesinde sahip oldukları fiziksel hünerleri ve yetkinliklerini göstermek amacıyla düzenlenen Engelliler Spor Şöleni aynı zamanda toplumda engelli bireylere karşı bir farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor. Engelliler Spor Şöleni 2013 etkinlikleri Voleybol, Futsal ve Yüzme branşlarında yıl boyunca yapılan etkinliklerle tüm coşkusuyla devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İBB Engelliler Spor Şöleni Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement