İdlib'e Yardım Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

İdlib'e Yardım Hazırlığı

Beşir Derneği'nin, son günlerde İdlib'de yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek insani yardım ihtiyacını karşılamak için hazır durumda olduğu bildirildi.

06.09.2018 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşir Derneği'nin, son günlerde İdlib'de yaşanan olaylar sonrası oluşabilecek insani yardım ihtiyacını karşılamak için hazır durumda olduğu bildirildi.

Dernekten yapılan açıklamada, derneğin Reyhanlı ve Kilis'te bulunan günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine Kilis ve Cerablus'ta bulunan 30 bin kişilik sıcak yemek üretebilen aşevleriyle İdlib'de ortaya çıkabilecek göçe hazırlık yapıldığı belirtildi.

Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar, " Suriye'de yıllardır devam eden insanlık dramı, bizleri derinden üzmektedir. Beşir Derneği olarak savaşın ilk yıllarından bu yana savaş mağduru Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bölgede beklenen olası göç hareketleriyle güvenli yerlere sığınacak olan kardeşlerimiz için AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde gerekli temel insani yardımları yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, İdlib'in Eriha ve Etarip bölgelerinde bulunan Paylaşım Noktaları'ndan gıda, giyim, temizlik ve kırtasiye malzemeleri gibi yardımlarda bulunan derneğin İdlib kırsalındaki kamplarda ise her gün 30 bin ekmek ve ihtiyaca binaen gıda, giyim, battaniye, içme suyu ve yakacak yardımlarını sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, BM raporları ile Türkiye'nin araştırmaları neticesinde olası bir İdlib operasyonunun 3,5 milyon kişiyi mülteci pozisyonuna düşürmesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdlib'e Yardım Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement