İett'ye Otobüs Alımına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

İett'ye Otobüs Alımına İlişkin Dava

İett\'ye Otobüs Alımına İlişkin Dava

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, 2005'te İETT'ye otobüs alımına ilişkin ihalenin kanuna aykırı ve usulsuz olarak yapıldığı iddiasıyla ''görevi kötüye kullanma'' suçundan yargılandığı davanın dosyası, bilirkişi heyetine gönderildi.

11.02.2014 11:45

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu 14 sanığın, 2005'te İETT'ye otobüs alımına ilişkin ihalenin kanuna aykırı ve usulsuz olarak yapıldığı iddiasıyla "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılandığı davanın dosyası, bilirkişi heyetine gönderildi.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Hakkı Sağlam müşteki sıfatıyla katıldı.

Hakim Ahmet Torun, Kadir Topbaş adına çıkarılan davetiyenin tebliğ edildiğini açıkladı.

Müşteki Hakkı Sağlam, kimlik tespitinin ardından verdiği ifadede, "Davadan yeni haberim oldu. Atılı suç ile ilgili soruşturma aşamasında dilekçe sunmuştum. Dilekçe içeriğini tekrar ederim. Şikayetçiyim" dedi.

Kadir Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müştekinin davaya katılma talebinin reddini istedi. Biçer, müvekkilinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve iş yoğunluğu dolayısıyla duruşmaya gelemediğini ifade ederek, "Nisan ayı ya da sonraki bir ayda duruşma tarihinin verilmesi halinde müvekkilimi hazır edeceğim. Müvekkilimin mazeretli sayılmasını talep ederim" diye konuştu.

Diğer sanıkların avukatı da söz alarak, Hakkı Sağlam'ın suçtan doğrudan zarar görmediğini ifade ederek, Sağlam'ın davaya katılma taleplerinin reddini talep etti.

Hakim Ahmet Torun, Kadir Topbaş'ın mazeretini kabul ederek, duruşma gününün Topbaş'a bildirilmesine karar verdi.

Dosyanın bilirkişi heyetine gönderilerek, atılı suçun niteliği ve toplanan delillere göre kişilerin ve kamunun uğradığı zarar olup olmadığı konusunda rapor düzenlenmesini kararlaştıran Torun, müşteki Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebini daha sonra değerlendirilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 4 kişi müşteki sıfatıyla yer alıyor.

İETT Genel Müdürlüğünün 2005'te açtığı 500 otobüs alım ihalesinin usulsuz ve kanuna aykırı yapıldığı öne sürülen iddianamede, sanıkların "görevi kötüye kullanma" suçundan 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İett'ye Otobüs Alımına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement