İhlas Koleji Öğretmeni Yazgan Fransa'da Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika
Güncel

İhlas Koleji Öğretmeni Yazgan Fransa'da Çocuklarla Buluşacak

İhlas Koleji Öğretmeni Yazgan Fransa\'da Çocuklarla Buluşacak

Günümüz çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan ve sayısız ödüle layık görülen İhlas Koleji öğretmeni Bestami Yazgan, Evreux Türk Kültür ve Spor Derneği’nin konuğu olarak Fransa’ya gidiyor.

22.09.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüz çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan ve sayısız ödüle layık görülen İhlas Koleji öğretmeni Bestami Yazgan, Evreux Türk Kültür ve Spor Derneği'nin konuğu olarak Fransa'ya gidiyor. 25-28 Eylül tarihleri arasında Fransa'da bulunacak olan Yazgan, burada üç programa katılacak.

Fransa'ya gidecek olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Yazgan, "Fransa'daki vatandaşlarımızla özellikle de çocuklarla buluşacağım için heyecanlıyım" dedi. Yazgan, daha önce Azerbaycan ve KKTC'yi ziyaret ettiğini belirterek "Şimdi de Fransa'daki kardeşlerimize gönül borcumuzu ödemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Fransa'da düzenlenecek etkinlik için Yazgan'ı davet eden Evreux Türk Kültür ve Spor Derneği Başkanı Gazi Çakmak da, Yazgan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Yazgan'ı "Zamanımızın Yunus'u" olarak ifade eden Çakmak, "Zamanımızın Yunus'u ve gönül adamı Bestami Yazgan'ı Fransa'daki kardeşlerimizle tanıştıracağımız için mutluyuz. Şairimiz inşallah Anadolu'nun gönül esintilerini mısralarıyla bizlere ulaştırır ve çocuklarımıza şiir sevgisi aşılar" dedi.

OTUZ YILDA 80 ESER

İhlas Koleji'nde edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Yazgan, otuz yıllık yazarlık hayatında şiir, hikaye ve masal türlerinde 80'den fazla eseri Türk edebiyatına kazandırdı. Birçok ödül alan Yazgan, bu yıl ESKADER 'Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği' tarafından Çocuk Edebiyatı dalında yılın yazarı ödülüne layık görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Koleji Öğretmeni Yazgan Fransa'da Çocuklarla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement