İhtiyaç Sahibi Öğrenciler "Yıldız Butik"Ten Ücretsiz Giyiniyor - Son Dakika
Güncel

İhtiyaç Sahibi Öğrenciler "Yıldız Butik"Ten Ücretsiz Giyiniyor

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencileri, giysi ihtiyaçları Türk Kızılayı'nın "UniButik" projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde açılan "Yıldız Butik"te ücretsiz temin edebiliyor.

08.11.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhtiyaç sahibi üniversite öğrencileri, giysi ihtiyaçları Türk Kızılayı'nın "UniButik" projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde açılan "Yıldız Butik"te ücretsiz temin edebiliyor.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Yıldız Butik'in 2017-2018 dönemi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kızılayın 100'e yakın üniversitede öğrenci örgütlenmesi ve temsilcilikleri olan bir kurum olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'de zekatın verileceği 7 grup olduğunu aktaran Can, "Bunlardan biri de öğrencilerdir. Hiçbir şart olmaksızın öğrenciler ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilir ve onlara zekat verilir. Her müracaat eden öğrenci üniversite butiklerinden istifade edebilir. Oradaki tüm ürünler öğrencilerimizin kendi mallarıdır. Biz bir köprüyüz." diye konuştu.

Türk Kızılayı Merter Şube Başkanı Erhan Tan ise "'UniButik" projesinin ilk mağazası olan Yıldız Butik'i yeni eğitim yılında tekrar hizmete açtıklarını anlatarak, Türkiye genelinde 25 üniversitede butik açıldığını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi'nde de yakın zamanda butik açılacağını belirten Tan, "Amacımız üniversite butiklerinin öğrencilere daha iyi hizmet verebilmesi için çoğaltmak. Bu projeyle sıfır ve markalı ürünler butiklere yerleştirilmiştir. Öğrencilerimiz bu butiklerden alışverişlerini yapıp hiçbir ücret ödemiyor. 'UniButik' projesinin amacı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bu imkanı sağlamak. Yıldız Butik salı ve perşembe günleri 10.00-16.00 saatlerinde öğrencilerimize hizmet verecektir." ifadelerini kullandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de Yıldız Butik'in açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Kızılayı "UniButik"ler ile ülkenin önde gelen markalarının yaptığı bağışlarla ayakkabı, çorap, gömlek, mont, pantolon, tişört, atkı, hırka, kazak, bot, trençkot gibi birçok ürünle üniversiteli gençlerin giyim ihtiyacını karşılamasına destek oluyor.

Öğrenciler butiklerdeki ürünlerden seçerek, kabinde deniyor ve hiçbir ücret ödemeden aldığı ürün karşılığında kayıt işlemi yaptırarak imza atıyor.

Yıldız Butik'ten 2014 yılından bu yana çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrenci, ücretsiz giysi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İhtiyaç Sahibi Öğrenciler 'Yıldız Butik'Ten Ücretsiz Giyiniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement