İki Kurum Arasındaki Uyuşmazlık Tabelalara da Yansıdı - Son Dakika
Yerel

İki Kurum Arasındaki Uyuşmazlık Tabelalara da Yansıdı

İki Kurum Arasındaki Uyuşmazlık Tabelalara da Yansıdı

Edirne'nin en çok ziyaretçi çeken tarihi mekânlarından biri olan Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi önündeki manzara, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

27.06.2013 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin en çok ziyaretçi çeken tarihi mekanlarından biri olan Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi önündeki manzara, vatandaşların tepkisine yol açıyor. Yurtiçi ve yurtdışı arenada birçok ödülün sahibi olan müzenin girişinde yaşanan kurumlar arası uyuşmazlık, Edirne'nin yükselen turizm potansiyeline adeta balta vuruyor.

Edirne Belediye Başkanlığı ile Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü arasındaki uyuşmazlık, Selimiye Camisi ile birlikte Edirne'nin en çok ziyaretçi çeken iki tarihi mekanından biri olan Sultan İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ziyarete gelen turistlere olumsuz yansıyor. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün, Edirne Belediyesi'nin müze önündeki alanda yaptığı kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarına 'dur' demesi üzerine harekete geçen Edirne Belediye Başkanlığı, tarihi müzenin girişine bir tabela asarak söz konusu alanda neden çalışma yapılamadığını duyurdu.

Geçen yaz müze çevresinde yol düzenleme çalışmaları yapan ve bu doğrultuda müze girişine kaldırım yapan Edirne Belediyesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün uyarısı sonucu yaptığı çalışmaları bozup yolu eski haline getirmişti. Müzeye gelen ziyaretçilerin, müze önündeki manzaradan Edirne Belediyesi'ni sorumlu tutması üzerine Edirne Belediyesi bir tabela hazırlatarak söz konusu manzaranın sorumlusunun Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü olduğunu vurguluyor.

Vatandaşlar, Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve "Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün yapmış olduğu işlemler sonucu 25. 07. 2012 tarih ve 635 sayılı karar nedeniyle düzenleme yapılamamaktadır" yazısının yer aldığı tabela ile bilgileniyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Kurum Arasındaki Uyuşmazlık Tabelalara da Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement