İlhan Berk Anıldı - Son Dakika
Güncel

İlhan Berk Anıldı

İlhan Berk Anıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dört yıl önce 90 yaşındayken hayatını kaybeden şair ve ressam İlhan Berk, dostları ve sevenleri tarafından mezarı başında ve denizde anıldı.

29.08.2012 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dört yıl önce 90 yaşındayken hayatını kaybeden şair ve ressam İlhan Berk, dostları ve sevenleri tarafından mezarı başında ve denizde anıldı. Üzerinde İlhan Berk'in fotoğrafıyla, 'Şiir Gemisi' yazısı bulunan pankartın asıldığı Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile denize açılan şairin dostları, Berk'in şiirlerini okudu.

İlhan Berk'in İstanbul ve Ankara'dan gelen şair ve yazar dostları Namık Kuyumcu, Özkan Mert, Haydar Ergülen, Akif Kurtuluş, Sina Akyol, Latife Tekin, Oruç Aruoba, Seçil Özcan, Emre Çetinkaya, Neşe Yaşın ve Yelda Karataş, önce, onun Cevat Şakir Mahallesi Türbe Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Berk'in kabrine begonvil bırakan dostları, daha sonra, üzerinde İlhan Berk'in fotoğrafıyla, 'Şiir Gemisi' yazısı bulunan pankartın asıldığı Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile denize açıldı. Dostları İlhan Berk'i, şiirlerini okuyarak denizde de andı.

Berk'in dostlarından şair Neşe Yaşın, "İlhan Berk'i büyük bir sevgiyle anıyoruz. Şiir Gemisi'yle İlhan Berk'e gideceğiz. Şiirlerini okuyarak onunla buluşacağız. Bu arada İlhan Berk'in adının yaşadığı sokağa verilmesini istiyoruz" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlhan Berk Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement