İlk Kez Bir Kitap, Hikayenin Geçtiği Sokakta Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İlk Kez Bir Kitap, Hikayenin Geçtiği Sokakta Tanıtıldı

Türkiye'de ilk kez bir kitap, hikayenin geçtiği sokakta tanıtıldı.

08.05.2012 17:27

Türkiye'de ilk kez bir kitap, hikayenin geçtiği sokakta tanıtıldı. Yazar Ahmet Ümit'in son romanı "Sultanı Öldürmek", Şişli Hanımefendi Sokak'ta okurlarıyla buluştu.

Yazar Ahmet Ümit, Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğinde okurlarıyla bir araya gelerek "Sultanı Öldürmek" isimli son romanını imzaladı. Düzenlenen etkinlik nedeniyle Şişli Hanımefendi Sokak'ın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Sokakta düzenlenen kokteylin ardından romanından bir bölümü okuyan yazar Ahmet Ümit, daha sonra okurları için kitap imzaladı.

Hanımefendi Sokak'ta düzenlenen etkinliğe; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve gazeteci Mehmet Barlas'ın yanı sıra Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Selim İleri gibi edebiyat dünyasının önde gelen isimleri katılarak Ahmet Ümit'e destek verdi.

Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi olarak çok önemli bir kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'de ilk kez bir roman, içindeki hikayenin geçtiği sokakta okurları ile buluşuyor. Sevgili dostum Ahmet Ümit'in son eseri 'Sultanı Öldürmek' adlı kitabın tanıtımını burada birlikte yapıyoruz. Bu kitap kısa bir süre önce satışa sunuldu. İlk baskısı kısa bir sürede tükendi" dedi.

Romanın bu sokakta yaşanan bir olayı anlattığını belirten Sarıgül, "Biz de istedik ki bu güzel kitabın tanıtımını bu sokakta yapalım. Değerli dostum Ahmet Ümit'e böylesine güzel bir eseri bize ulaştırdığı için teşekkür ediyorum. Bu roman aynı zamanda yakın tarihimize de ışık tutuyor. Bu açıdan da okunması gereken önemli bir eser" diye konuştu.

Yazar Ahmet Ümit ise, "Burada sanata her zaman destek veren Sayın Sarıgül'e yürekten teşekkür ederim. Çünkü bu fikir bana ait değil, ona ait. 'Türkiye'de yapılmamış bir şey yapalım' dedi. Gerçekten bu fikrin sahibi kendisidir. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Ahmet Ümit'in son romanı 'Sultanı Öldürmek', günümüzde işlenen bir cinayetten yola çıkarak Fatih Sultan Mehmet'in yaşamına uzanan heyecan dolu bir serüveni konu alıyor. Romanın baş kahramanlarından tarih profesörü Nüzhet Özgen, Şişli Hanımefendi Sokak'ta yaşamaktadır. Romandaki gizemin çözümünde de aynı sokaktaki Sahtiyan Apartmanı önemli rol oynar.

Şişli'nin en köklü ve seçkin yerleşim birimlerinden Hanımefendi Sokak'ı ve apartmanlarını romanına taşıyan Ahmet Ümit'in evi de Şişli'de bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlk Kez Bir Kitap, Hikayenin Geçtiği Sokakta Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement