İlklerin Filmi 'hicaz'a Gala - Son Dakika
Güncel

İlklerin Filmi 'hicaz'a Gala

İlklerin Filmi \'hicaz\'a Gala

Erdal Rahmi Hanay'ın yazıp yönettiği, Z Yapım- Nilüfer Saltık'ın yapımcılığını üstlendiği 'Hicaz'ın gala gösterimi, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.

10.10.2011 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdal Rahmi Hanay'ın yazıp yönettiği, Z Yapım- Nilüfer Saltık'ın yapımcılığını üstlendiği 'Hicaz'ın gala gösterimi, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Yönetmenin ilk uzun metraj filmi olan Hicaz, aynı zamanda Hicâz, Sabâ, Nihâvend adları ile hazırlanan makam üçlemesi filmlerinin de ilki oldu.

Filmin gösterimi sonrasında gerçekleştirdilen söyleşide asıl işinin müzik yapımcılığı olduğunu aktaran yapımcı Nilüfer Saltık, "Erdal Rahmi'nin de benim de ilk filmim oldu, ama risk almayı seviyorum. Zorları denemek lazım, bu bir deneme. Bu filmi anlamak hayatı anlamak gibi. Kişisellikten evrenselliğe ulaşmayı deneyen bir çalışma" dedi.

Hicaz'ın gala söyleşisi, sanatseverlerin sorularıyla devam etti. Ayfer Ünal adlı izleyici, genç yönetmen Erdal Rahmi Hanay'a, filmi izlemeye başladığında, adıyla ilgili beklentiye kapıldığını belirterek, filmin 'Hicaz'la ilgisini sordu. Genç yönetmen, filmin adını Arapçada 'bariyer, engel' anlamına gelen 'Hicaz'dan aldığını belirterek, müzikte kullanılan anlamından farklı bir yorumla filme hayat verdiğini anlattı. Galaya katılan oyunculardan Memet Işık ise yönetmen Erdal Rahmi Hanay ile ilk tanıştığında ne istediğini çok iyi bilen bir yönetmen olduğunu fark ettiğini belirterek, "Çekimler çok kolay oldu. Akışı iyi yakaladık" dedi.

FİLMİN HİKAYESİ

Ruhu ya da bedeni 'yalnızlık', 'çaresizlik', 'tüketim', 'hoşnutsuzluk' gibi modern çağın hastalıklarına kapılmış karakterler üzerine kurulu filmde, tüm karakterlerin aynı iletişimsizlik derdinin pençesinde olduğu fikri yansıtılmak isteniyor. Beş farklı hikayeden oluşan 'Hicaz'da, her karakterin hikayesi kendi ekseninde bir mücadele verirken, bir şekilde diğer karakterlere de değiyor. Hicaz, yönetmenin gözünde sadece hüzünlü bir makam olmakla kalmadı, aynı zamanda Arapçada içerdiği anlam nedeniyle de filme adını verdi. Hicaz, filmde toplumsal ve içsel engelleri temsil ediyor.

Hicaz'ın senaryo ve yönetmenliğinin yanında kurgu ve montajı da Erdal Rahmi Hanay'a ait. Müzikleri Erkan Oğur'a ait filmin başrollerinde Memet Işık, Clarisse Gorokhoff yer alıyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlklerin Filmi 'hicaz'a Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement