İmralı Görüşmeleri Umut verdi - Son Dakika
Yerel

İmralı Görüşmeleri Umut verdi

Siirt Barış Meclisi üyesi Op.Dr.Ekrem Bilek, İmralı ile yapılan görüşmelerin umut verdiğini söyledi.

19.01.2013 13:19  Güncelleme: 15:35

Siirt Barış Meclisi üyesi Op. Dr. Ekrem Bilek, İmralı ile yapılan görüşmeler ve Başbakan Erdoğan'ın son günlerdeki söylemi sorunun çözümü konusunda bizi umutlandırıyor" dedi.

Siirt Barış Meclisi'nce düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilek, önceki gün hayatını kaybeden Mehmet Ali Birand'ın barışa katkı yapmaya çalışan bir insan olduğunu belirterek, ailesine ve basın dünyasına baş sağlığı diledi.

Bilek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yaklaşık 2 yıl önce söylediği

" Türkiye'de güzel şeyler olacak" sözünün kendilerini heyecanlandırdığını, ancak bir sonuç alınamadığını ifade ederek, İmralı ile yapılmaya başlanan görüşme sürecinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Artık tarafların bu işin silahla değil, görüşmelerle çözüleceğine inandıklarını anlatan Bilek, "İmralı ile yapılan görüşmeler ve Başbakan Erdoğan'ın son günlerdeki söylemi sorunun çözümü konusunda bizi umutlandırıyor. Artık herkes, bir masada oturarak, görüşerek bu işin çözüleceğine inanıyor. Bu sürecin mutlaka devam etmesi gerekir. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu tür süreçlerde demokrasiye, hukuka inanmayan, savaştan rant elde eden güçler devreye giriyor. Bunun son örneğini Paris'te gördük. Ama toplum barışa o kadar özlem duyuyor ki artık bu provokasyonlara gelmiyor" dedi.

Bilek, meclis üyeleri olarak toplumun her kesimi ile görüştüklerini, 26 Ocak Cumartesi günü de Halk Eğitim Merkezi'nde siyasi partiler hariç toplumun tüm kesimlerinin katılacağı kapsamlı bir toplantı düzenleyerek herkesten bu konuda destek isteyeceklerini belirtti.

Siirt Belediye Başkanı ve meclis üyesi Selim Sadak da, barışa özlem duyulduğunu ve artık Türk ve Kürt gençlerinin, analarının ağlamaması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmralı Görüşmeleri Umut verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement