İnceleme: Diablo Iıı (Ps3) - Son Dakika
Teknoloji

İnceleme: Diablo Iıı (Ps3)

İnceleme: Diablo Iıı (Ps3)

Çıktı çıkıyor derken Diablo 3 konsol platformuna konuk oldu. Şeytan ayrıntıda değil, konsolda gizlidir. Diablo 2’nin ardından 12 sene geçti. 2012’nin Mayıs ayında Diablo ...

23.10.2013 14:00

Çıktı çıkıyor derken Diablo 3 konsol platformuna konuk oldu. Şeytan ayrıntıda değil, konsolda gizlidir.

Diablo 2'nin ardından 12 sene geçti. 2012'nin Mayıs ayında Diablo 3 sonunda piyasaya çıkmıştı. Diablo 3 beğenildiği kadar bir o kadar da eleştirilere maruz kaldı. Özellikle eski Diablo oyuncuları, grafik tasarımından oynanışa kadar Diablo 3'ü yerden yere vurdu. Bunlarla birlikte bazı sorunlar da ortaya çıktı. Blizzard, ek paket ve oyunu daha iyi hale getirmek için çoktandır kolları sıvamış durumda. Bir yandan da Diablo 3'ün konsol sürümünü geliştirip kullanıcıların beğenisine sundular. PS3 sürümünü oynadık ve inceledik. Lafı daha fazla uzatmadan incelemeye geçelim.

Şeytan Bunun Neresinde?

PC'ye çıktığından beridir birçok konsol kullanıcısı Diablo 3'ü PS3 ve X360'ta görmek istiyordu. Bu istekleri ise 1 senelik rötardan sonra gerçekleşti. Birçok kişi Diablo 3'ün konsola nasıl adapte edileceğini merak ediyordu. Hatta bazı eleştirmenler tarafından konsol sürümü çıkmadan önce ağır eleştiriler de gelmişti. Ama Blizzard bu işi iyi kıvırmış. Zira menüler olsun, arayüz olsun konsolda kullanım gayet başarılı. Arayüzde; Inventory, Skills, Follower, Quests ve Lore menüleri yer alıyor. Hepsi arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Inventory'e girdiğiniz zaman sol analogla eşyalar arasında dolaşabilir ve karakteriniz üstündekileri de tek tuşla değiştirebilirsiniz. Bunları yapması gayet rahat ve basit.

Yetenekler ise yuvarlak, kare, üçgen ve X'e atanmış durumda. Yeteneklerinizi de böylece rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. En başlarda Diablo 3'ün konsol sürümüyle ilgili benim de şüphelerim vardı, ama oynadıktan ve kontrolleri denedikten sonra ise şüphelerimin yersiz olduğunu gördüm.Yalnız ilginç bir hatayla da karşılaştım. Karakterin kullandığı eşyaların Inventory'de yer kaplamaması lazım. Ama nadir zamanlarda bu eşyalar Inventory'de de gözüküyordu. Daha sonra oyunda yükleme ekranı olduğunda ise tekrardan bu hata düzeliyordu.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji İnceleme: Diablo Iıı (Ps3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement